ZAKAJ ITALIJANSKIH TURISTOV NI VEČ NA SLOVENSKO OBALO? Po izteku bonov tudi manj domačih gostov

Piran

V prvih sedmih mesecih leta 2022 so v občini Piran zabeležili več kot milijon nočitev, so sporočili iz Turističnega združenja Portorož. Tudi po izteku veljavnosti turističnih bonov dosegajo podobne rezultate kot v rekordnem letu 2019. V primerjavi z zadnjima dvema letoma se je povečalo število tujih turistov.

Od začetka leta do konca julija so v občini Piran obračunali turistično takso za 1.031.590 prenočitev. To je 0,7 odstotka manj kot zadnjem letu pred pandemijo, ugotavljajo v tamkajšnjem turističnem združenju.

Občina Piran je bila prva v Sloveniji po številu unovčenih turističnih bonov. V prvem mesecu po koncu njihove veljavnosti - ta se je iztekla s koncem junija - so zabeležili skoraj 327.000 prenočitev, kar je toliko kot leta 2019 in pet odstotkov manj kot lani. Takoj ko je naval domačih gostov nekoliko popustil, so se vrnili tuji gostje, piše v sporočilu Turističnega združenja Portorož.

BONUS VIDEO: Celinska Slovenija ima trojanskega, Slovenska Istra pa ... 

Junija so tujci ustvarili manj kot polovico prenočitev, julija dve tretjini. To je še vedno manj kot pred tremi leti, ko je bil njihov delež tričetrtinski. Takšnemu razmerju so se letos približali le v hotelih, so sporočili.

Med tujimi turisti je bilo največ Avstrijcev, sledijo Madžari, Nemci, Čehi in Slovaki. Italijani, ki so bili v preteklosti najpomembnejši, so letos šele na šestem mestu, ugotavljajo v združenju.

Direktor združenja Aleksander Valentin je ocenil, da so rezultati odlični. Posebej ga veseli vrnitev tujih gostov. Tudi podatki o rezervacijah za september po njegovih besedah kažejo zelo dobro. "Pomembno je, da v hotelih in drugih nastanitvah dosegajo tudi zelo dobre cene," je dodal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  17 .08. 2022 ob  12: 01
Tisti , ki pravite, da so apartmaji predragi, se strinjam, da so določene luknje prrdrage. Verjemite, da imamo na obali precej apartmajev ki delajo na črno in posledicno imajo stalne goste za katere jih niti ne prijavijo. Cene so pa še iz časov samostojne Slovenije...zato pa imamo tak turizem. Samo poglejte koliko apartmajev je prijavljenih...a oddaja cela Izola. Lol
ManofSteel |  17 .08. 2022 ob  11: 55
-13
Bom jaz odgovoril na to vprašanje, ker delam s turisti, tako da je to info iz prve roke in predvsem strokovno.
Kot prvo ni ponudbe, ni parkirišč, ni usposobljenega kadra za delo v turizmu. In me nazadnje vabimo samo social turizem...še dobro, da nas pride povohat kak enodnevni gost z debelejšo denarnico.
Skratka vsi se pritožujejo nad ponudbo...denar ni problem, problem so komunajzarji, ki vodijo obalo od pamtiveka in bodo zafurali še to malo kar imamo. Obala zbudi se! Volite mene za svetnika...voli SDS!!!
LEP POZDRAV
Andrej_pepi |  17 .08. 2022 ob  11: 17
47
Ker imamo zanič ponudbo, neizobražen kader, navite cene da direktorji napolnijo žepe povrh vsega pa najmanj hvaležno delo z nemogočimi urniki in bizarno nizkimi plačami. Poglejte malo obalne hotele, vam bo hitro jasno koliko je ura.
Maestral30knots |  17 .08. 2022 ob  11: 12
27
Kaj se je za čudit? Cene so sle gor za eno samo sobo hocejo imet 75€ na noc in to je najmanj. Apartma 115€ najmanj pa hrana pa pijaca pa se kaj tko za spomin in evo pa je slo 2 jurja za en teden. Kaj sele da je cela družina. Hrvaska ima boljse ponudbe kot mi od vedno.
Tako kot je enkrat zapisal frend: prides iz Slovenije na Hrvaško vidiš napise DOBRODOŠLI pa slike raznih turisticnih kotickov, prides iz Italije v Slovenijo kaj vidiš? Vinjeta! Globa itd.