ZAGOVORNIKI TEORIJ ZAROTE, EKSTREMNA DESNICA IN LEVICA SKUPAJ NA PROTESTIH: Poškodovanih 45 policistov

Svet

Na sobotnih protestih v Berlinu, na katerih so med drugim nasprotovali ukrepom za zajezitev novega koronavirusa, je bilo poškodovanih okoli 45 policistov. Aretirali so okoli 130 protestnikov. Protestniki so se zbrali tudi v nedeljo.

V nemški prestolnici je v soboto potekalo več različnih protestov. Med drugim se je na protestu, imenovanem dan svobode, zbralo okoli 20.000 nasprotnikov ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Večinoma niso nosili zaščitnih mask, prav tako niso upoštevali pravil socialnega distanciranja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na ta protest pred Brandenburškimi vrati so med drugim prišli pripadniki skrajne levice in desnice ter zagovorniki teorij zarote. Tudi pandemijo covida-19 so označili za "največjo teorijo zarote".

UPORABA EASYPARK APLIKACIJE SE OBRESTUJE: Plačaš le toliko, kolikor parkiraš (VIDEO)

EasyPark aplikacija, ki omogoča enostavno plačevanje parkirnine, je sedaj na voljo v vseh štirih obalnih občinah. Parkirnino lahko plačate z mobilno aplikacijo ali SMS-om Uporaba EasyParkove storitve je ali SMS-om. varna in enostavna ter lahko poteka na dva načina, z mobilno aplikacijo Velika prednost uporabe aplikacije je t. i. minutno parkiranje.

Policisti so pozno popoldne začeli preganjati protestnike, a jih je več sto ostalo pred Brandenburškimi vrati do poznega večera.

Policija je proti organizatorjem sprožila pravne postopke zaradi nespoštovanja higienskih pravil za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

Na ločenem antifašističnem protestu v berlinskem okraju Neukölln pa so protestniki metali kamenje v policiste in prižigali pirotehniko. Poškodovali so tudi dve policijski vozili in pisarno ene od strank.

Na različnih protestih je bilo skupaj poškodovanih okoli 45 policistov, nekaj so jih morali prepeljati v bolnišnico, je v nedeljo sporočila policija. Aretirali pa so 133 protestnikov, poroča AFP. Za varnost je v soboto na berlinskih ulicah skrbelo 1100 policistov.

Nekaj sto protestnikov proti ukrepom za zajezitev koronavirusa se je sicer pred Brandenburškimi vrati zbralo tudi v nedeljo. Večina je tokrat nosila zaščitne maske in upoštevala pravila socialnega distanciranja.

Sobotni protesti, na katerih niso upoštevali pravil, so bili deležni številnih kritik. "Da, demonstracije morajo biti možne tudi v času koronavirusa, a ne takšne," je povedal nemški minister za zdravje Jens Spahn. "Razdalja, higienska pravila in maske nas ščitijo vse, tako da spoštujemo drug drugega," je dodal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija