ZAGORELO V SAVNAH: Del bolnikov v termah evakuirali (FOTO)

Slovenija

V ponedeljek zvečer je najverjetneje zaradi stika na električni napeljavi zagorelo v eni od finskih savn v Termah Zreče. Posredovali so gasilci, ki so manjši požar pogasili. V termah so ob tem izvedli evakuacijo dela bolnikov na varno. Pri požaru ni bil nihče poškodovan, po podatkih policije pa je nastalo za okoli 20.000 evrov škode.

Kot so pojasnili v družbi Unitur, so ob pojavu požara v t. i. Savna vasi Term Zreče nekaj zdraviliških gostov preventivno premestili v drug hotel zaradi vetra, ki je nosil dim proti najbližjemu namestitvenemu objektu. Danes zjutraj so goste že vrnili v svoje sobe v Hotelu Medico. Po podatkih centra za obveščanje so v termah izvedli evakuacijo zdravstvenega dela, kjer je bilo 14 težjih bolnikov.

Do neljubega dogodka je prišlo izven delovnega časa termalnega kompleksa, tako da v njem ni bilo ne gostov ne zaposlenih. Tudi sicer je Savna vas v teh dneh zaradi spoštovanja ukrepov za preprečevanje okužb z novim koronavirusom, ki jih predpisuje Nacionalni inštitut za javno zdravje, zaprta za zunanje obiskovalce, so navedli v Uniturju. Napovedali so, da bodo posledice požara sanirali v nekaj dneh.

Po navedbah Policijske uprave Celje pri požaru ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 20.000 evrov materialne škode. Policisti in kriminalisti, ki so danes nadaljevali ogled kraja požara in zbiranje obvestil, bodo o požaru obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Po podatkih centra za obveščanje so v požaru posredovali prostovoljni gasilci iz gasilskih društev Zreče, Gorenje pri Zrečah in Stranice, ki so zavarovali kraj dogodka.

Zaradi zaklenjenih vrat so vstopili s silo, pogasili požar v lesenem stropu nad savno, prostore prezračili in jih pregledali s termovizijsko kamero, še navaja center za obveščanje, ki je bil o požaru obveščen ob 21.43.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija