ZADKOVIĆ IN MIŠIČ, JE SELITEV SMETNJAKOV OB OTROŠKA IGRALA RES EDINA REŠITEV? Smrad namesto "zelene oaze" za otroke (FOTO)

Piran

Na naše uredništvo so se obrnili nekateri občani Portoroža, ki se ne morejo sprijazniti, "da je piranska občina dovolila uničiti eno redkih zelenih površin, ki je namenjena otrokom". Ker so jim na Občini Piran in v Okolju Piran dejali, da je to "edina rešitev", so se obrnili tudi na okoljski inšpektorat. "To je nesprejemljivo," so zapisali.

"Zaskrbljeni in ogorčeni smo glede selitve smetnjakov ob otroška igrala. Starši, ki imamo majhne otroke, smo se že obrnili na piransko občino," so zapisali v pismu, ko smo ga dobili na uredništvo, nekateri prebivalci Portoroža.

Ob tem poudarjajo, da se igrala nahajajo na Senčni poti pri Avditoriju, kjer poteka turistična in kolesarska pešpot, ki je najbolj prometna prav v poletnem času, ko je smrad odpadkov tudi najbolj neznosen.

Poleg tega zatrjujejo, da bližnji stanovalci blokov niso bili obveščeni o novi lokaciji smetnjakov. Moti jih namreč, da jim bo po novem smrdelo pod okna in balkone nad otroškimi igrali. Kot navajajo, se na piranski občini oziroma Okolju Piran niso niti toliko potrudili, da bi poiskali bolj primerno lokacijo.  

"Najbolj poceni selitev bi bila na enega od parkirnih prostorov in izgradnja zamrežene kletke za smetnjake. Tako pa so morali podreti palmo, odstraniti grmovje, zelenico, ograjo in igrala in narediti betonsko korito, kar pomeni, da je bil poseg dražji," navajajo in dodajajo:

"Igrala so bila edina zelena in ograjena z naravno senco, redno vzdrževana in urejena. Razočarani smo, ker občani nismo bili vključeni v proces iskanja različnih možnosti. Namesto tega nam je bilo s strani občine in Okolja rečeno, da je bila to edina rešitev. Lokacija smetnjakov se namreč seli, ker je zemljišče, na katerem se trenutno nahajajo, v zasebni lasti."

Za več pojasnil smo se obrnili na Občino Piran in Okolje Piran. Njihove odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ratman |  13 .05. 2022 ob  07: 31
Amater narcisoid = natančno to.
Zarja |  13 .05. 2022 ob  07: 30
Geniotu pred vrata naj jih namestijo. Zadnji čas, da se znebimo tega nesposobneža.
zoran13 |  13 .05. 2022 ob  07: 14
V občinah se vedno bolj pojavlja velika odtujenost in elitizem oblastnikov, ki s svojimi enostranskimi in vprašljivimi potezami jemljejo pravice o katerih bi moralo odločati občani in prebivalci. Tako je bilo v Izoli ob referendumu za OPN, tako je v Kopru ob aferi otok in tako bo sedaj v Portorožu, ob prisilni novi prodaji Hotelov in biserov turizma, ki so jih zgradili še naši očetje...