ZADKOVIĆ BREZPLAČNA PARKIRNA MESTA SPREMINJA V MODRE CONE: Je pozabil na "bebave ukrepe"?

Piran

Ne le, da bodo v piranski občini dobili še več plačljivih parkirišč, tudi parkirnine naj bi bile dražje. V teh dneh je mogoče videti delavce na terenu, ki urejajo parkirišča. Član Nadzornega odbora Občine Piran iz vrst SMC Andrej Korenika je na Facebooku spomnil na odziv Đenia Zadkovića iz leta 2018, ko je ta šele kandidiral za mesto piranskega župana in so mu redarji napisali kazen. Očitno je v dveh letih, odkar županuje Piranu, na svoje predvolilne izjave kratko malo pozabil.

Đenio Zadković

S predlogom sklepa o novi določitvi parkirišč in tarif na območju piranske občine so se svetniki ukvarjali v začetku septembra letos. V Luciji se po tem predlogu brezplačna parkirišča med prvim in drugim krožiščem (KS Lucija) določijo kot plačljiva. Na območju Portoroža, Strunjana in GH Arze se urna postavka parkiranja z 1,2 evra dvigne na 1,5 evra.

Na območju Lucije se uvede brezplačno parkiranje prve ure, ki je prej stala 10 centov, za drugo uro se uvede tarifa enega evra. Enaka tarifa velja za parkiranje pred ZD Lucija z redkimi izjemami, kot so obiskovalci, invalidi in zaposleni zdravstvenega doma, ki imajo možnost abonmajev.

Delavci so v minulih dneh urejali parkiršče ob športni dvorani v Luciji.

65 parkirnih mest pred športno dvorano Lucija

Med predlogi je bilo tudi novo plačljivo parkirišče pred športno dvorano v Luciji. Zaradi prometnega kaosa so etažni lastniki objekta, ki so lastniki zgornjega platoja parkirišča, predlagali, da odstopijo parkirišče občini oziroma Okolju Piran z namenom, da tukaj uvede plačljivo parkiranje, sami pa dobijo dovolilnico za brezplačno parkiranje.

Gre za 65 parkirnih mest, kjer naj bi veljal enak parkirni režim kot v TPC Lucija, vendar brez abonmajev za zaposlene in stanovalce, saj je parkirnih mest premalo. Predlog etažnih lastnikov je bil, da je parkirišče plačljivo do 20. ure, Občina Piran pa se je odločila za plačevanje do 18. ure, kot to velja v TPC Lucija.

POGOVOR Z DIABETOLOGINJO JANO KOMEL IZ ZD KOPER: "Vitamin D dokazano zmanjša pojavnost akutnih okužb dihal"

Smo sredi drugega vala koronavirusa, njegove posledice bomo čutili še dolgo. Ali držijo trditve, da lahko okužbo preprečimo tako, da okrepimo svoj imunski sistem? Nas ta res ščiti pred koronavirusom? Ker je koronavirus (SARS CoV2) zelo nalezljiv virus, se z njim lahko okužimo kljub dobremu imunskemu sistemu.

Član nadzornega odbora iz vrst SMC opozoril na Zadkovićev 'izpad' izpred dveh let

Očitno pa se ne strinjajo vsi s tem, da piranska občina dobi še več plačljivih parkirnih mest. Član Nadzornega odbora Občine Piran Andrej Korenika je tako na Facebooku spomnil na županov odziv pred dvema letoma. Takrat se je Zadković na Facebooku razpisal o tem, kako so ga redarji oglobili. Zadkoviću namreč "ni bilo jasno, zakaj kot domačin v praznem Portorožu ne more parkirati avtomobila".

Takrat se je Zadkoviću to zdel "narobe svet", kot ga je označil. Bil je namreč na sestanku Krajevne skupnosti Portorož, medtem pa je parkiral brez, da bi plačal parkirnino. Ko je po koncu sestanka našel na vratih avtomobila prilepljeno kazen, mu je 'prekipelo'.

Takrat se je med drugim v zapisu spraševal, "kdo je tisti, ki je bolj pomemben od domačinov in kdo je avtor te, z logiko skregane škodljive politike", saj se v svojem mestu počuti "steroriziran zaradi prekletega parkiranja". Ukrep občinskega redarstva pa je označil kot "bebav".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Veronika Izabela |  05 .11. 2020 ob  15: 32
21
Dobrodošli v socialistični samoupravni občini Piran, kjer je vse brezplačno. .. ma nehajte že s tem vašim socializmom, zaradi katerega smo vsak dan večji reveži. Če želiš deliti, moraš najprej zaslužiti.
Istrijan |  05 .11. 2020 ob  14: 35
Vsi glasni, ker bo treba po novem plačat parkirnino.
Vsi na nogah, ker je bilo xx let zastonj sedaj pa ne bo več.

Ubogi ljudje. E ma čakaj malo...kaj pa stanovalci Pirana?
Oni imajo vsi zastonj parking, pred hišo, na Fornačah in v Garažah.
Aja ne...saj res. Nimajo. Im plačujejo že xx let zto, da lahko imajo parking, ki si ga delijo s turisti.

E moji lucijčani in portorožani...vedno glasni in stokate za vse. Ma, da bi kdaj bli proti temu, da je anka v Piranu plačljivo to pa ne.

Je prav se potegovat za svoje, ma dejmo enkrat zastopit, da, če se, se poteguje za naše.
Dvoličnost pa to.

Lep pozdrav z vasi kjer parking problem ni :)
Tiramola  |  05 .11. 2020 ob  14: 07
Genio zahteva moratorij na te odločitve in brezplačno parkiranje do naslednje turistične sezone.
Svetniki poduda? Referendum na to vprašanje........
Obala1 |  05 .11. 2020 ob  13: 54
12
Zakaj se folk sploh čudi ...enkrat ko imaš položaj vse pozabis će nimas karakter ...pravi pregovor Dej cloveku moć In videl bos njegov karakter
Tiramola  |  05 .11. 2020 ob  12: 47
13
Genio in njegov prijatelj GGM sta parkirišča praktično ukradla stanovalcem Lucije.
Racunica je v tem, da je potrebno občane lupiti na vse načine in polniti občinski proračun. S proračunom pa polnijo žepe privatnikov.
Tako nam ta dva onemogočajo bivanje v KS Lucija.
Na naslednjih volitvah Marš v tri krasne......
Že marina je dala v žepe vsa zemljišča KS Lucija.
Onemogočajo nam bivanje Genio in prijatelji. Lp