ZAČETEK SOJENJA ZA ENO NAJVEČJIH VERIŽNIH TRČENJ NA PRIMORKI: Obtoženi trije vozniki, dva krivde nista priznala

Kronika

Na koprskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje za enega največjih verižnih trčenj na slovenskih cestah, ki se je zgodilo pred tremi leti na avtocesti med Razdrtim in Senožečami, poročajo Primorske novice. Tožilstvo je obtožilo tri voznike, dva krivde nista priznala in bo sledilo sojenje, eden pa je krivdo priznal in dobil pogojno kazen.

Slika je simbolična.

V verižnem trčenju na avtocesti med Razdrtim in Senožečami, v katerega je bilo vpletenih kar 56 vozil, so umrli štirje ljudje.

Zaradi izredno goste megle se je v nekaj minutah zvrstilo kar 20 trkov. Najprej je voznik iz Bosne in Hercegovine z vozilom trčil v zadnji del ukrajinskega tovornjaka. Skozi okno na vratih ga je vrglo iz avta, na cesto, kjer je mrtev obležal. Nato so sledili še drugi trki.

Policisti so ovadili voznike, ki so zakrivili tri najhujše nesreče. Tožilstvo je vložilo obtožnice za romunska voznika tovornjaka in avtobusa ter voznika osebnega vozila.

Med njimi je tudi 52-letni romunski voznik tovornjaka, ki ni uspel pravočasno ustaviti za kolono stoječih vozil. Koprsko tožilstvo mu očita, da je iz malomarnosti povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrla 19-letna voznica, tri osebe pa so se huje poškodovale. Po obtožbi naj bi glede na vremenske razmere, gosto meglo in spolzko cestišče, vozil prehitro, na vozilu pa naj bi bile tudi obrabljene pnevmatike. Voznik tovornjaka krivde ni priznal, po poročanju Primorskih novic bo svojo nedolžnost dokazoval na glavni obravnavi, ki se bo začela predvidoma sredi junija.

Krivde pred koprskim sodiščem prav tako ni priznal voznik avtomobila italijanskih registrskih oznak, sicer romunski državljan. V nesreči je po navedbah Primorskih novic umrl eden izmed njegovih bližnjih sorodnikov.

Voznik romunskega avtobusa pa je krivdo priznal, sodišče ga je pred dnevi obsodilo na pet mesecev pogojne zaporne kazni z letom in pol preizkusne dobe. Ob tem mu je za pol leta prepovedalo vožnjo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija