ZAČENJAJO SE POČITNICE NA ZAHODU DRŽAVE: Tisti, ki so preboleli covid-19, bodo smučali brez negativnega testa

Slovenija

Po več kot štirih mesecih in po zimskih počitnicah se v ponedeljek v šole vračajo vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov z vzhoda države. Medtem so se za šolarje na zahodu države začele enotedenske zimske počitnice. Slednji se lahko odpravijo tudi na smučišče, saj je odpravljena omejitev gibanja na občine in statistične regije.

Tudi za vse šolarje z vzhoda države, ki se po več kot štirih mesecih šolanja na daljavo znova vračajo k pouku v šoli, bodo veljali enaki epidemiološki ukrepi kot za učence prvega triletja, ki se že izobražujejo v šoli. 

Za en teden bodo na šolo pozabili učenci in dijaki osrednjeslovenske, gorenjske, goriške, primorsko-notranjske, obalno-kraške in zasavske regije ter Ribnice, Sodražice, Loškega potoka, Kočevja, Osilnice in Kostela.

Nekateri se bodo ob ugodnem vremenu odpravili tudi na smučišča, kjer so nekoliko razrahljana tudi koronska pravila. Kot pogoj za uporabo žičniških naprav tako po novem velja negativni test na novi koronavirus, ki ni starejši od sedmih dni. Doslej so se morali smučarji testirati na 24 ur. Tistim, ki so covid-19 preboleli, se za namen uporabe žičnic pol leta ne bo treba testirati, upravičeni bodo do zdravniškega potrdila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija