ZAČENJA SE ZBIRANJE NEVARNIH ODPADKOV IZ GOSPODINJSTEV: Marjetkomobil gre na pot!

Koper

Vsi, ki bi se radi znebili odrabljenih baterij, akumulatorjev, zdravil, kozmetičnih izdelkov, pesticidov, čistil, topil, lakov, barv, kislin ter motornih in jedilnih olj, svetil in ostalih odpadkov, ki jih uvrščamo med t. i. nevarne odpadke, bodo to lahko storili od prihodnjega tedna dalje v sklopu akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev.

Marjetica Koper bo po vseh koprskih krajevnih skupnostih in na območju občine Ankaran od torka, 15. oktobra, do zaključka akcije, 26. oktobra, na vnaprej določenih lokacijah z Marjetkomobilom prevzemala nevarne odpadke iz gospodinjstev.

Pomembno je, da nevarne odpadke oddate v originalni embalaži in jih med seboj ne mešate, poudarjajo pri Marjetici Koper.

Točni urniki in lokacije premične zbiralnice so objavljeni na letaku, ki je bil priložen zadnji položnici za smetarino. Kot običajno, pa je akcija za občane brezplačna. Za dodatne informacije občani lahko pokličejo na telefonsko številko 05 66 33 700, pišejo na elektronski naslov info@marjeticakoper.si  ali obiščejo spletno stran.

Poleg prevzema nevarnih odpadkov bo potekalo tudi izobraževanje o ločenem zbiranju odpadkov, kjer lahko občani dobijo odgovor na vsa vprašanja v zvezi s pravilnim ravnanjem z odpadki.  Akcija zasleduje cilje strategije ravnanja z odpadki Marjetice Koper.

Deli novico: