ZAČENJA SE SANREMO: Prvič v zgodovini gledalcem ne bo dovoljen vstop

Svet

V Sanremu na italijanski rivieri se bo danes začel 71. festival italijanske kancone. Prvič v zgodovini festivala v gledališče Ariston zaradi pandemije koronavirusa gledalcem ne bo dovoljen vstop. Šest večerov bosta vodila zvezdnik Amadeus in komik Rosario Fiorello, kot gosta pa sta napovedana pevka Laura Pausini in nogometaš Zlatan Ibrahimović.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so pravila stroga tako za nastopajoče kot goste: objem je strogo prepovedan, rože in nagrade bodo jemali iz vozila in jih ne bo več dajal moderator, mikrofone in druge odrske predmete pa bo treba nenehno razkuževati. Vsi zaposleni, razen moderatorjev in umetnikov na odru, bodo morali nositi obrazne maske. Sprejeli bodo največ 70 novinarjev in 20 fotografov.

Nekateri umetniki so kritizirali odločitev, da v gledališču ne bo oboževalcev kancone. "Sanremo brez občinstva je kot molitev papeža brez vernikov na Trgu svetega Petra," je komentiral veteran festivala Albano Carrisi z umetniškim imenom Al Bano, ki je na njem 16-krat sodeloval sam in v duetu z nekdanjo ženo Romino Power. Je pa prepričan, da bo festival uspel. "Vsi Italijani so zvečer prisiljeni ostati doma. Gledanost bo ogromna," je napovedal 77-letnik.

Med gosti, ki bodo v teh dneh obiskali gledališče Ariston, bo pevka Laura Pausini, ki je v nedeljo osvojila zlati globus za pesem Io Si v filmu La vita davanti a se italijanskega režiserja Edoarda Pontija s Sophio Loren v glavni vlogi. Pričakujejo tudi švedskega nogometaša Ibrahimovića, manekenka Naomi Campbell pa je udeležbo odpovedala.

Festival v Sanremu je najbolj priljubljeno pevsko tekmovanje v Italiji, ki pred zaslone zvabi številne gledalce. Mnogim italijanskim zvezdnikom, kot so Adriano Celentano, Zucchero in Eros Ramazzotti, je bilo odskočna deska za mednarodno kariero. Letos bodo na njem tekmovali Aiello, Annalisa, Orietta Berti, Bugo, Fulminacci, Gaia, Noemi in drugi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija