ZAČELO SE JE S PRETEPOM, NADALJEVALO S STRELI: Potem se je zaprl v hišo, prijeli so ga specialci

Kronika

Policisti so bili zgodaj zjutraj obveščeni o streljanju na območju Vitanja, v katerem sicer ni bil nihče poškodovan. Po doslej zbranih podatkih se je 36-letni občan sprl z znancem, po streljanju pa se je zaprl v hišo. Na kraju je bila policijska pogajalka, davi pa so mu prostost odvzeli policisti specialne enote.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Celje, jih je okoli 2.30 poklicala občanka, da je na območju Vitanja prišlo do streljanja. Po dosedaj zbranih podatkih se je 36-letni občan, ki ga doslej niso obravnavali zaradi prekrškov oziroma kaznivih dejanj z elementi nasilja, sprl z znancem, ki je skupaj s prijateljico na osumljenčev dom pripeljal osumljenčevo partnerko.

Prepiru je sledil pretep, nakar je 36-letnik odšel v stanovanjsko hišo po orožje in zunaj izstrelil več strelov ter se nato zaprl v hišo. Na kraj je prišla tudi policijska pogajalka, vendar se osumljeni na njene pozive ni odzival.

Fotografije so simbolične.

Osumljenemu so v jutranjih urah prostost odvzeli policisti specialne enote policije in je trenutno v policijskem pridržanju.

Ogled kraja kaznivega dejanja je v sodelovanju s policisti Policijske postaje Slovenske Konjice opravila ogledna skupina sektorja kriminalistične policije PU Celje. Zbiranje obvestil glede suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti še poteka.

Več bo znanega v prihodnjih dneh, so še sporočili s PU Celje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija