ZAČELA SE JE TOŽBA NEKDANJEGA PRVEGA MOŽA INTEREUROPE: Strani si bosta prizadevali za mirno razrešitev spora

Koper

Na koprskem delovnem sodišču se je ta teden začela tožba nekdanjega prvega moža Intereurope Ernesta Gortana proti podjetju zaradi domnevno nezakonitega prenehanja pogodbe o zaposlitvi. Dokazovanje, v okviru katerega naj bi zaslišali tudi tedanjega prvega nadzornika Vojka Čoka, bo na vrsti junija, obe strani si bosta prizadevali za mirno rešitev spora.


Ernest Gortan

Dolgoletnega prvega moža Intereurope je nadzorni svet razrešil novembra lani in na njegovo mesto začasno imenoval člana uprave Marka Cegnarja. Kot razlog za razrešitev so nadzorniki navedli zamude pri uvajanju ustreznega sistema korporativnega upravljanja in odkrivanja ter preprečevanja prevar. Po tedanjem pisanju medijev pa naj bi bilo neuradno v ozadju dogajanje v hčerinskih družbah na območju nekdanje Jugoslavije. Sodu naj bi tako izbilo dno dogajanje v Intereuropini družbi na Hrvaškem.

Gortan, ki je Intereuropo vodil od junija 2009 do novembra 2019, aprila lani, še preden je družba pristala v rokah Pošte Slovenije, pa je dobil še dveletni mandat, je trenutno brezposeln. Kot je v torek povedala njegova pooblaščenka, na okrožno sodišče še ni vložil tožbe v zvezi s sklepom nadzornega sveta. Je pa decembra lani vložil tožbo na delovno sodišče, kjer bo skušal dokazati, da so ga nadzorniki odslovili nezakonito.

DOČAKALI SMO JO: Nova Škoda Octavia 2020 že v prodaji pri Porsche Koper!

"Končno smo dočakali novo generacijo izjemno priljubljenega modela Škoda Octavia Combi. Nova generacija vas bo prepričala, tako glede zunanjega dizajna, notranje prostornosti in praktičnosti kot tudi glede tehnologije in varnosti," pravi Samo Vergan, vodja prodaje znamke Škoda pri Porsche Koper.

Sodišče bo med postopkom med drugim zaslišalo tako Gortana kot tedanjega predsednika nadzornega sveta Čoka. Naslednji narok bo na vrsti 2. junija. Do zbližanja stališč med stranema danes kljub razmeroma dolgemu poravnavnemu naroku ni prišlo, vendar možnost za sporazumno rešitev kljub temu še ni izključena. Akterji so bili po zaključku torkovega naroka sicer skopi z izjavami, je pa odvetnik Matjaž Jan, ki zastopa Intereuropo, povedal, da si bosta obe strani prizadevali za mirno rešitev spora, "tako da bomo vsi zadovoljni".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  13 .03. 2020 ob  12: 26
Gortan bo dobil povrnjeno vse kar bo zahteval . Žalostno pa jem da bo Cegnar, ki je zlizan z vodstvom pošte ostal v stolčku, kljub temu, da je bil prvi nadzornik na Hrvaškem.