ZA VSE OBOŽEVALCE IGRE PRESTOLOV: Začela se bo osma sezona ene najbolj uspešnih serij v zgodovini televizije

Svet

Milijoni navdušencev nad ameriško televizijsko serijo Igra prestolov so dolgo pričakovali 14. april 2019. V nedeljo je namreč na sporedu svetovna premiera zadnje, osme sezone ene najbolj uspešnih serij v zgodovini televizije. Gre za pravi popkulturni fenomen, ki temelji na epski domišljijski knjižni seriji Pesem ledu in ognja.

Da gre za kultno serijo, nakazuje njeno preseganje strogega kroga navdušencev nad domišljijskimi svetovi ali televizijskimi serijami nasploh. V zadnjem desetletju je tudi z dobro zastavljeno marketinško strategijo postala tako vseprisotna, da le redki niso vsaj slišali zanjo.

Nekatere fraze iz zgodbe Igre prestolov (v angleškem jeziku Game of Thrones oziroma s kratico GoT) so se uveljavile v vsakdanjem diskurzu, pri čemer z naskokom vodi fraza "Zima prihaja", slogan ene od plemiških družin v seriji, ki namiguje na neizogiben prihod hudih časov.

Pri vzpostavljanju kultnega statusa televizijske serije, ki nastaja pod okriljem ameriške televizijske hiše HBO, je svojo vlogo odigralo tudi dejstvo, da je serija prehitela knjižno predlogo.

Ameriški pisatelj George Raymond Richard Martin (znan tudi pod kratico GRRM) namreč kljub nestrpnemu pričakovanju številnih oboževalcev z vsega sveta še vedno ni spisal predvidenih sklepnih dveh romanov Pesmi ledu in ognja, v HBO pa so se izjemno uspešno televizijsko serijo odločili pripeljati do konca brez čakanja na izdajo romanov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija