ZA VIKEND V KOPRU NA DELU TATOVI: Vlomili v kiosk in nekaj hišk na promenadi

Kronika

V noči na nedeljo je neznanec vlomil v kiosk na Semedelski cesti v Kopru in iz notranjosti ukradel menjalno gotovino ter računalniško tablico. Lastnik je oškodovan za približno 300 evrov. Poleg tega je bilo vlomljeno v štiri prodajne hiške na Ukmarjevem trgu, od koder je storilec prav tako ukradel gotovino in prenosni računalnik. Lastnike je oškodoval za približno 600 evrov. Policisti so na vseh krajih opravili ogled, po končani preiskavi bodo storilca kazensko ovadili.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 217 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 772 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo, sedem z lažjimi poškodbami in dve prometni nesreči, v katerih sta se dve osebi huje telesno poškodovali. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 17 tatvin in šest vlomov. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 32 primerih, in sicer 11-krat v zasebnih prostorih in 21-krat na javnem kraju.

V noči na petek so neznani storilci v Izoli s sedmih novih osebnih avtomobilov odtujili pnevmatike s platišči. Policisti so na kraju opravili ogled, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil o kaznivem dejanju. Izolsko podjetje je bilo skupno oškodovano za več kot 10.000 evrov. Po končani preiskavi bodo policisti storilce kazensko ovadili.

Koprski prometni policisti so med kontrolo prometa v nedeljo ob 8.53 ustavili 48-letnika, ki je vozil osebni avtomobil kljub izrečenemu ukrepu prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Vozilo VW Golf so mu zasegli, zoper njega pa podali še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Prometne nesreče

V petek je zaradi nepravilnega vključevanja na prednostno cesto je ob 10.22 na Belokriški cesti v Portorožu prišlo do prometne nesreče med 38-letnim voznikom kombiniranega vozila in 43-letnim voznikom motornega kolesa, ki se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Zoper voznika kombija, ki je povzročil prometno nesrečo, sledi plačilni nalog.

Na cesti Divača - Senožeče je malo pred 14. uro 24-letni voznik motornega kolesa trčil v srno in se ob padcu lažje telesno poškodoval. Motorist je bil odpeljan na zdravljenje v izolsko bolnišnico, za poškodovano srno so poskrbeli lokalni lovci.

Fotografija je simbolična.

Na glavni cesti Ribnica - Pivka je v soboto ob 10.43 padel 22-letni Italijan in se pri tem huje telesno poškodoval. Motorist je bil odpeljan na zdravljenje v izolsko bolnišnico, za čas opravljanja ogleda pa je bila krajši čas cesta zaprta. Zaradi storitve prekrška je bil tujcu izdan plačilni nalog.

Malo po 18. uri v soboto je v Rižani prišlo do oplazenja med voznico osebnega avtomobila in motornim kolesom, na katerem sta bila dva potnika. 50-letna sopotnica na motornem kolesu je med oplazenjem s kolenom udarila v osebni avtomobil in se huje telesno poškodovala. Zoper 75-letno voznico osebnega avtomobila, ki je motoristu izsilila prednost, sledi ustrezen ukrep.

Vožnja pod vplivom drog in alkohola

V petek ob 15. uri so ilirskobistriški policisti v Šembijah zaradi nezanesljive vožnje ustavili kombi Opel Vivaro. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,86 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Koprski prometni policisti so ob 22.47 v Bertokih ustavili 37-letnega moškega, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,92 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Kozinski policisti so malo pred 21. uro v Divači ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je bil pozitiven na hitri test za prepovedane droge. Ker je odklonil strokovni pregled, so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper njega sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 3.14 so piranski policisti v Portorožu ustavili 29-letno voznico iz Izole, ki ji je alkotest pokazal 0,82 mg/l. Odrejeno ji je bilo pridržanje, zoper njo pa bo v nadaljevanju podan še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Na mejnem prehodu Starod so policisti pri 26-letnem državljanu Francije našli in mu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Uveden je bil hitri postopek z odločbo.

Kraje in vlomi

Ob 20.42 uri so policisti na Maliji našli skuter Piaggio Zip, ki je bil 6. avgusta ukraden v Luciji. Oškodovanki je bil skuter vrnjen, zoper storilca pa zaradi tatvine sledi kazenska ovadba.

V soboto ob 00.23 je zaenkrat še neznani storilec vlomil v trgovino z gradbenim materialom v Šalari in iz notranjosti ukradel približno 900 evrov gotovine. Policisti za storilcem še poizvedujejo, po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.

Motenje javnega reda in miru

Ob 18.47 so v enem od gostinskih lokalov posredovali koprski policisti. Ugotovili so, da se je tam nedostojno vedla 43-letna domačinka. Zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru so ji policisti izdali plačilni nalog.

Ob 21.10 so zaradi kršitve javnega reda in miru v gostinskem lokalu na ankaranski cesti posredovali koprski policisti. Ker se državljan Hrvaške ni umiril niti po prihodu policistov in jih celo pozival k pretepu, mu je bilo na kraju odrejeno pridržanje. Policisti so moškemu zaradi več kršitev izdali tudi plačilni nalog.

V Izoli pa sta se ob 19.13 sprla voznika dveh osebnih avtomobilov. Policisti so na kraju ugotovili kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru in obema izdali plačili nalog.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper so policisti od petka, 7. avgusta, od 6. ure, do danes, 10. avgusta 2020, do 6. ure, obravnavali 57 oseb, od tega so jih 32 vrnili italijanski varnostni organi. Do sedaj je bilo 30 oseb že vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, 13 oseb pa so hrvaški varnostni organi zavrnili. 14 oseb bo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom po končanih postopkih tekom današnjega dne.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
en iz raje |  10 .08. 2020 ob  13: 38
Nič čudnega, da vlamljajo že na glavni koprski ulici.
Nič čudnega ne bo niti, ko bodo jutri tudi policistom začeli krasti službena vozila in njihovo osebno opremo.
V Kopru je družbeno stanje kaotično, prevladuje nered in nedisciplina.
Policistov na obhodih, že samo kot preventivo, ni bilo videti že leta.
Prevladujejo nesramneži, brezobzirneži in nasilneži, ker ni nikakršnega nadzora nad početjem posameznikov in uveljavljanjem reda in discipline z globami in kaznimi.
Nasilno, brezobzirno in nesramno ravnanje se vsakodnevno kaže :
- na parkirišču za tržnico in pred OVS trgovino, z nepravilnim parkiranjem in oviranjem prometa,
- z vožnjo v prepovedano smer vožnje, od krožišča na Pristaniški do parkirišča pred OVS trgovino,
- z vožnjo s kolesi, električnimi skiroji in celo skuterji po semedelski promenadi in po pločniku Pristaniške ulice,
- s spuščenimi psi v novem parku ob semedelski promenadi, kjer opravljajo fiziološke potrebe,
- z uničevanjem javnih stranišč na športnem igrišču in novem parku ob semedelski promenadi,
- z glasnim motenjem javnega reda in miru po 22. uri.

Zelo čudno, da odgovorni ne ukrepajo ?!