ZA VIKEND SE OBETA POVEČAN PROMET: Največje obremenitve iz Avstrije proti Hrvaški in slovenski obali

Slovenija

Z začetkom počitnic v delu Nemčije se skozi Slovenijo obeta povečan promet, največje zgostitve pa so pričakovane od petka do ponedeljka, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Močno povečan promet je pričakovati predvsem z Gorenjske, na zahodno ljubljansko obvoznico proti Brezovici in naprej proti slovenski in hrvaški obali, najbolj obremenjene bodo poti iz Avstrije proti Hrvaški in slovenski obali. Zgostitve v obratni smeri so pričakovane od sobote do ponedeljka.

Predvsem na začetku tedna je zaradi povečanega tovornega prometa in avstrijskih mejnih kontrol pričakovati zastoje pred prehodoma Karavanke in Šentilj. Sicer pa je večjo gostoto na mejnih prehodih pričakovati tudi v ponedeljek dopoldne v obeh smereh.

Zapore cest

V soboto bo od 9. do 12. ure zaradi spominske prireditve pri Ruski kapelici zaprta Ruska cesta na odseku Erika-Vršič. Obvoz bo možen preko Italije (Predel).

V nedeljo bodo zaradi kolesarske prireditve kratkotrajne popolne zapore med 11.15 in 12.15 na odseku Gorje-Krnica-Mrzli studenec-Jereka-Rudno polje-Krnica-Zgornja Radovna.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija