ZA SLOVENCE V ITALIJI BO ZADOLŽENA DESNA POLITIČARKA: Wanda Ferro prihaja iz stranke Bratje Italije

Trst

Čeprav je vse kazalo na to, da se bo po imenovanju nove vlade v Italiji z manjšinami ukvarjal ligaš Nicola Molteni, se je notranji minister Matteo Piantedosti odločil za kalabrijsko političarko Wando Ferro iz stranke Bratje Italije.

Ferrova vodi ministrski oddelek za civilne svoboščine, kamor spada tudi urad za manjšine. Med njegovimi institucionalnimi pristojnostmi je vladno omizje za slovensko manjšino, ki so ga ustanovili v času vlade Maria Montija leta 2012.

Od takrat se je na tem mestu zamenjalo več predsednikov, nazadnje sta ga vodila Achille Variati (DS) in Ivano Scalfarotto (Živa Italija), ki jima pripisujejo velike zasluge pri vračanju tržaškega Narodnega doma Slovencem, poroča Primorski dnevnik.

Državna sekretarka na notranjem ministrstvu 54-letna Ferrova je politično pot začela v skrajno desni stranki MSI, nato je prestopila v Nacionalno zavezništvo, nekaj časa je bila v Naprej, Italija, nato pa se je pridružila stranki aktualne italijanske predsednice vlade Giorgie Meloni. Nekaj časa je bila predsednica pokrajinske uprave v Catanzaru, kjer je kandidirala tudi za županjo in predsednico Kalabrije, vendar ni uspela.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija