ZA RACMANA OSTAJA VSE PO STAREM: Še naprej bo sedel v priporu

Koper

Poslovnež Sergej Racman, eden od glavnih obtoženih v zadevi Marina, pol leta od izročitve slovenskemu pravosodju ostaja v koprskem priporu, sodnica pa medtem ni ugodila predlogu Racmanove obrambe za izločitev dokazov, danes poročajo Primorske novice.

Racmanov zagovornik Mitja Jelenič Novak je v torek dobil sklep o podaljšanju pripora, na vprašanje, ali se bo nanj pritožil, pa še ni mogel odgovoriti, navaja časnik. Na koprskem sodišču so za Primorske novice pojasnili, da je sodnica predlog Racmanove obrambe za izločitev dokazov zavrnila. Jelenič Novak pa je povedal, da se mora glede tega, kako naprej in ali se bosta pritožila na ta sklep, še posvetovati z Racmanom.

Sodišče je sicer zavrnilo tudi predlog za izločitev dokazov, ki ga je dodatno vložila obramba soobtoženega Dejana Šurbka. Sojenje se bo začelo, ko bo sklep o izločitvi dokazov pravnomočen, še pišejo Primorske novice.

Tožilstvo Racmanu očita, da je skupaj s soobtoženimi prek družbe Cratos obvladoval klub Marina, v katerem naj bi skupaj z ostalimi organiziral, vodil in nadziral prostitucijo v klubu Marina na Ajševici pri Novi Gorici. V petih letih naj bi bilo v klubu več kot 400 žensk žrtev prostitucije, klub pa naj bi po mnenju tožilstva obiskalo več kot 148.000 moških. Družba Cratos naj bi si tako pridobila več kot 21 milijonov evrov premoženjske koristi.

Racmana so po begu v tujino novembra lani iz Kanade izročili v Slovenijo. Na predobravnavnem naroku februarja letos Racman krivde ni priznal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  07 .05. 2021 ob  22: 52
"olor", res je, kot, da so nezakonito pridobljeni dokazi že v štartu zmenjeni...pogosto se to dogaja, ko je treba obsoditi velike ribe
olor |  07 .05. 2021 ob  10: 49
Pa si kdo misli da bo priznal krivdo? Na koncu bo tožil državo za nezakonito pridobljene dokaze, pa še za kaj. Tako je pri nas.
kokodek |  06 .05. 2021 ob  22: 09
sramota, da se ga imenuje poslovnež !!!!!!