ZA NEZNANCEM NI SLEDI: Izginil tovornjak z 20 tonami čokolade

Svet

Na poti iz Avstrije v Belgijo je izginil tovornjak s skoraj 20 tonami čokolade. Kot je danes sporočila tirolska policija, se je neznani storilec do sladkega tovora dokopal s ponarejenimi papirji. Za neznancem in čokolado je izginila kakršnakoli sled, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah policije je moški v začetku tedna, ko je prevzel tovor, predložil tako ponarejene osebne dokumente kot dokumente tovornjaka. Na polpriklopniku so bile poleg tega ukradene registrske tablice, a tega ni nihče opazil in so na tovornjak naložili čokolado v vrednosti približno 50.000 evrov. Sladki tovor bi moral prispeti v Belgijo, a so ga tam čakali zaman.

Nalogo za dobavo čokolade je prvotno prevzelo podjetje s Tirolske, ki je nato posel zaupalo špediterju z Madžarske. Ta je za vožnjo na koncu najel češko podjetje. Neznanec, ki si je nato na kazniv način pridobil tovor, se je pri madžarskem podjetju izdajal za zaposlenega pri češkem podjetju, od koder so kasneje sporočili, da ga nihče ne pozna.

Kot še poroča dpa, očitno ne gre za osamljen dogodek. V zadnjih letih so se vedno znova dogajali posamezni primeri, ko tovornjaki s tovorom, tudi s čokolado, niso prispeli tja, kamor bi morali, so pojasnili pri policiji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija