ZA NEKATERE NE VELJAJO OMEJITVE ZBIRANJA IN GIBANJA LJUDI: Med izjemami so tudi lovci

Slovenija

Med izjemami, za katere ne veljajo omejitve zbiranja in gibanja ljudi, so tudi lovci, ki izvajajo zakonsko predpisane naloge na območju svoje lovske družine, ki ima z državo podpisano koncesijsko pogodbo za trajnostno gospodarjenje z divjadjo v tem lovišču. Ta izjema pa se ne nanaša na domače ali tuje lovske goste. Kot so sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, se odloka, s katerima je vlada omejila zbiranje in gibanje, namreč ne nanašata na javne službe.

Med nalogami, ki jih pod pogoji javne službe opravljajo lovske družine, so med drugim izpostavili odstrel bolne ali poškodovane divjadi ter sodelovanje pri izvajanju ukrepov preventivnega zdravstvenega varstva divjadi in dostavljanje poginule divjadi v veterinarski pregled, izvajanje načrtovanih ukrepov za preprečevanje škode od divjadi in na divjadi ter ocenjevanje škod od divjadi in na divjadi. Lovci pa morajo kljub izjemam upoštevati druge ukrepe za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, so poudarili na ministrstvu.

Vlada je zaradi preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom med drugim prepovedala prehajanje med statističnimi regijami in gibanje na prostem v nočnem času oz. med 21. in 6. uro ter omejila druženje na največ šest ljudi. Pri ukrepih veljajo tudi izjeme.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kristjan |  20 .10. 2020 ob  18: 54
-9
Poglejte sliko. S kakšnim užitkom bo ubil neko srnico ali zajčka. Ne bi o odstrelu in pravljicah za ovce. Gnusi