ZA MIKLAVŽA TAKO STROGE OMEJITVE NE VELJAJO! Vseeno mora kljub dolgi bradi nositi masko

Svet

Otroci v Belgiji so si ta teden globoko oddahnili, ko je tamkajšnja vlada potrdila, da za Miklavža ne bodo veljale stroge omejitve ob pandemiji covida-19. Ministra za zdravje in notranje zadeve sta dobremu možu poslala pismo, v katerem potrjujeta, da zanj velja izjema od strogih koronskih pravil, poroča nemški Deutsche Welle.

Notranja ministrica Annelies Verlinden in minister za zdravje Frank Vandenbroucke sta potrdila, da Miklavžu po prihodu v Belgijo iz Španije, kjer živi, ne bo treba v karanteno. Poleg tega bo smel kljub policijski uri v noči na 6. december raznašati darila.

Ministra sta v skupnem pismu Miklavžu, objavljenem v belgijskem dnevniku Le Soir, še izrazila zadovoljstvo, ker Miklavž kljub visoki starosti ni zbolel za koronavirusno boleznijo 19, ki v Španiji povzroča veliko težav. Dobrega moža sta še pozvala, naj dela tisto, kar najbolje zna: osrečuje vse otroke. "Računava nate," sta dodala.

Sta ga pa tudi opomnila, da mora kljub izjemi, ki velja zanj, vedno spoštovati medsebojno razdaljo, si redno umivati roke ter kljub svoji dolgi beli bradi nositi zaščitno masko. Miklavžu sta tudi sporočila, da je letos vsak otrok heroj in da mu za spremembo ne bo treba pisati v knjige, kdo je bil priden in kdo ne.

307.000-KRAT HVALA! Regional je najbolj bran regionalni portal v Sloveniji in primorski medij z največjim dosegom v državi

Po podatkih merjenja obiskanosti spletnih strani (MOSS), sindicirane raziskave neprofitnega značaja, ki poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ), je v obdobju od 1. oktobra 2020 do 31. oktobra 2020 Regional bralo kar 307.306 oseb.

Za belgijske otroke je večinoma Miklavž tisti, ki jih obdari ob koncu leta, in ne Božiček kot v številnih drugih državah, še pojasnjuje Deutsche Welle.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija