ZA MEFA IN NJEGOV NARODNOOSVOBODILNI BEND "NI VEČ HECA": Pred vrati je novi album, videospot in predstavitveni koncert (VIDEO)

Izola

Kantavtor in vsestranski aktivist Drago Mislej Mef najavlja svoj novi album naslovjen Ljubljanska 45. Z Narodnoosvobodilnim bendom ga bodo jutri zvečer predstavili v ljubljanskem City Teatru, za predigro so ustvarili še videospot za pesem Čevlji za ples. "Mi se veselimo koncerta, vi se veselite nas, vsi skupaj pa se veselimo tega našega življenja, ki ni dolgočasno, pa tudi nevzdržno ne," je ob tem v svojem slogu pozval naturalizirani Izolan.

Drago Mislej Mef z "NOB-jevcema" Armandom Šturmanom in Gorastom Radojevičem

Novi album skupine Mef in NOB bo sicer izšel kot knjiga. V njej bodo zapisane številne zgodbe, povezane s staro hišo v središču Izole, kjer so si vrata in postelje podajali številni ustvarjalci, glasbeniki, slikarji, pisci, filmarji, mornarji, novinarji.

Kot je včeraj sporočil Mef, se vse skupaj dogaja s svetlobno hitrostjo: pesmi prihajajo s postprodukcije, za pesem Čevlji za ples pa je basist Gorast Radojevič naredil video spot in se ob tem spomnil pokojnega izolskega kiparja Romilda Pustete, ki je na eni od skupnih razstav z Borisom Benčičem iz čevljev naredil inštalacijo v obliki piramide.

Skladbe z novega albuma bodo prvič v živo zaigrali jutri v Ljubljani. Poleg klasične zasedbe (Armando Šturman, Gorast Radojevič in Drago Mislej Mef) bodo na odru še bobnar Gregor Brajkovič (NoAir) in prvič nasploh, upravljalec tipk in zvokov, Aljoša Mislej (Second chance blown in Sottomayor).

Posebna gostja koncerta bo Marina Martensson, pri petju uporniških pesmi pa bosta "pomagali" tudi 'kombinatki' Petra in Žanin.

"Nisem prepričan ali bomo uspeli tudi dokončati knjigo z istim naslovom, je pa napisana in če ne že v petek bo prišla na plano v naslednjem tednu, ko bodo dokončane tudi vse preostale pesmi z albuma," je še pridal Mef.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija