ZA LJUBITELJE IGRE PRESTOLOV: Uživali boste le še v dveh sezonah

Svet

Z ameriške televizije HBO so sporočili, da bo televizijska nadaljevanka Igra prestolov na sporedu le še dve sezoni, s čimer so utišali govorice, da naj bi jih načrtovali več. V prihodnjih tednih bodo začeli na Severnem Irskem snemati dele za sedmo sezono, ki jih bodo začeli predvajati prihodnje poletje.

Po pisanju britanskega časnika The Guardian naj bi si novi programski direktor pri HBO Casey Bloys želel vsaj deset sezon, vendar ne za vsako ceno, zato je predvidenih le osem sezon. V prihodnosti sicer ne izključuje nadaljevanja.

Bloys je zavrnil tudi očitke nekaterih, češ da je v nadaljevanki precej spolnega nasilja nad ženskami. Kot meni, nasilje ni omejeno le na ženske, je njegov odgovor povzel Guardian.

Število delov v zadnji sezoni še ni znano

Zaenkrat še ni znano, koliko delov bo imela zadnja sezona, medtem ko je za sedmo sezono predvidenih le sedem in ne deset delov, kot je bilo sprva načrtovano.

Nadaljevanka Igra prestolov je letos prejela 23 nominacij za televizijske nagrade emmy. Doslej je dobila že 106 nominacij in osvojila 26 emmyjev.

Igra prestolov sicer temelji na delih Georgea R. R. Martina Pesem ledu in ognja. Avtor je v zbirki napovedal sedem knjig, trenutno oboževalci nestrpno čakajo na šesto knjigo.

Deli novico: