Z UKRADENIM POLTOVORNJAKOM UKRADLI ZA 13.000 EVROV ELEKTRIČNIH KABLOV: Tako pa jih je lastnik izsledil (FOTO)

Kronika

Štirje moški so 4. maja v Šentjurju z dvorišča podjetja ukradli poltovorno vozilo in se z njim odpeljali do podjetja z elektro materialom, kjer so vlomili v skladišče in ukradli več lesenih kolutov električnih kablov v skupni vrednosti 13.000 evrov. V naslednjih dneh so jih odkrili tudi s pomočjo GPS sistema v vozilu, so sporočili s PU Celje.

Kot so navedli na Policijski upravi (PU) Celje, gre za moške, stare 28, 34, 36 in 44 let. Dva sta doma na območju Škocjana, eden na območju Semiča in eden na območju Kočevja.

Po navedbah policije, so se moški po tistem, ko so v skladišču podjetja v centru Šentjurja s prej ukradenim poltovornjakom ukradli več kolutov z okoli 8400 metri električnih kablov, odpeljali na območje Sevnice. Tam so kolute razložili na gozdni poti v naselju Drušče, vozilo pa parkirali na železniški postaji na območju Sevnice, kjer so ga v podjetju, v katerem je bilo ukradeno, izsledili na podlagi podatkov GPS sistema. Del kablov so moški sežgali, ostale pa skrili. V naslednjih dneh so se vrnili na kraj, kjer pa jih je prijela policija.

Vse štiri bodo policisti kazensko ovadili. Tri so v preteklosti že obravnavali in so bili pravnomočno obsojeni zaradi tatvin, velikih tatvin, ropa in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, so še sporočili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  18 .05. 2021 ob  14: 52
In ciganski zrezek ni vec ciganski zrezek? Prekleta politicna korektnost!