Z ELEKTRIČNIM KOLESOM V NOVO GORICO PO HEROIN IN NAZAJ ČEZ MEJO: S prijateljem sta imela dodelan način tihotapljenja

Kronika

Agenti goriške kvesture so v minulih dneh obtožili znanega goriškega odvisnika od drog. Moški je drogo s kombijem in električnim kolesom čez mejo prevažal iz Slovenije.

Fotografija je simbolična. 

34-letniku, dobro poznanemu lokalni policiji zaradi številnih precedensov, je bilo pred letom dni odrejeno, da ne sme uporabljati komunikacijskih naprav. Zato je za svoje podvige potreboval pomoč. Izkoristil je prijatelja, ki odčitava števce električne energije, za svoje delo pa uporablja najet kombi. Da bi se izognil policijskim pregledom in neopaženo prišel do Nove Gorice, je 34-letnik svoje električno kolo naložil v zadnji predel kombija. Voznik ga je vedno puščal čisto blizu meje s Slovenijo, vsakič na drugi točki. Po krajšem času, v katerem je opravil nakup droge, se je moški znova pojavil v Italiji, kjer ga je vedno na drugem mestu čakal isti kombi, na svoji spletni strani piše goriška kvestura.

Nenavadne premike kombija so v minulih dneh opazili policisti mobilne enote, ki so tudi prepoznali oba vpletena moška. Ko je 34-letnik izstopil iz kombija in se z električnim kolesom odpeljal proti Sloveniji, so agenti oddelka za boj proti drogam sledili kombiju do ulice Ciconi, kjer se je ustavil in z odprtimi vrati čakal na prijatelja.

Ko je ta z veliko hitrostjo prikolesaril čez mejo, je nemudoma v kombi naložil kolo in moška sta se odpeljala naprej v Italijo, a so ju karabinjerji kmalu ustavili. V rokah kolesarja so našli tri grame in pol heroina. 34-letnika so prijavili tamkajšnjemu državnemu tožilstvu in mu zasegli mobilni telefon, ki ga je imel ob sebi kljub prepovedi.

Agenti menijo, da je bila majhna količina mamil, ki jih je 34-letnik nabavljal skoraj vsak dan, razdeljena med lokalne odvisnike od prepovedanih drog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija