Z dvema evroma zadela 17 milijonov

Svet

Hrvaška loterija je danes razkrila, da je dobrih 17 milijonov evrov vreden dobitek v igri Eurojackpot konec prejšnjega tedna šel v roke neke ženske iz Zagreba. Gre za doslej največji posamični dobitek pri igrah na srečo na Hrvaškem. Ime srečnice sicer ni znano.

Večino na Hrvaškem seveda zanima, kdo je pravilno napovedal srečno kombinacijo številk 8, 18, 22, 33 in 40 ter dodatnih številk 2 in 8, a iz loterije so sporočili le, da gre za žensko iz Zagreba, njenega imena in starosti pa ne poznajo.

Potrdili so, da se Zagrebčanka zaveda svojega rekordnega dobitka ter da so z njo stopili v stik prek svoje spletne strani. Pričakujejo, da se bo oglasila, ko bo pripravljena prevzeti 131.794.842,60 kun. Časovne omejitve za to sicer ni, saj bodo lahko denar kmalu nakazali na njen spletni račun, ki ga je odprla kot igralka pri hrvaški loteriji.

Kot so še dodali, je srečna dobitnica prejšnji petek le dve minuti pred iztekom roka po internetu vplačala eno samo kombinacijo, za katero je odštela 15 kun ali slaba dva evra. To je bilo tudi njeno prvo vplačilo za igro prek spletne strani loterije.

V začetku lanskega decembra je bil glavni dobitek v igri Eurojackpot, takrat vreden kar dobrih 21 milijonov evrov, prvič izžreban tudi v Sloveniji. Lastnik zmagovalne srečke po dobrem mesecu še vedno ni prišel po svoj dobitek.

Decembra je bila za nekoga iz Slovenije ali nekoga, ki je srečko pri nas vplačal le slučajno, dobitna kombinacija 1, 8, 18, 25 in 47 ter dodatnih številk 2 in 7. Kar tri od izžrebanih številk so bile takrat torej iste kot minuli petek.