V banki odjeknila eksplozija

Kronika

V podružnici ene od bank v Budimpešti je zgodaj zjutraj odjeknila eksplozija, ki je uničila pročelje stavbe, žrtev pa ni bilo. Glede na prve podatke je šlo za kaznivo dejanje. Eksplozijo naj bi namreč po navedbah policije povzročil eksploziv, poroča madžarska tiskovna agencija MTI.

Eksplozija je v ulici Lehel na severu madžarske prestolnice odjeknila nekaj po četrti uri zjutraj. Bila je tako močna, da je vrata stavbe odneslo na drugo stran ulice. Na obeh straneh ulice so poleg tega popokala stekla na oknih. Prizadeto poslopje so evakuirali, a so oblasti po pregledu območja prebivalcem že dovolile, da se vrnejo na domove.

Glede na prve ugotovitve policijske preiskave je šlo za kaznivo dejanje. Kot je za MTI sporočila policija, je eksplozijo najverjetneje povzročil eksploziv, katerega vrsta in sestava še nista določena. Po navedbah policije naj sicer cilj dejanja ne bi bil povzročitev smrti ali poškodb.

Gasilci pred tem na območju niso izmerili povišanih ravni koncentracije plina ter niso našli znakov, ki bi kazali na morebiten požar.