Z DRONOM BODO NA PLAŽI ISKALI POTENCIALNO OKUŽENE: Kontroverzni projekt se bo odvil ta vikend!

Svet

Ta vikend se bo na priljubljeni rimski plaži Ostia odvil prav poseben projekt. Nad plažo bo poletel dron, ki bo meril telesno temperaturo kopalcev, s tem pa odkrival potencialno okužene s covidom-19. Gre za pobudo, ki jo je sprožil zdravstveni zavod ASL Roma 3, odvila pa se bo jutri, 4. septembra, in v nedeljo, 5. septembra.

"Izvidniški let" je ime pobude, ki je načrtovana za ta konec tedna na obali Ostije. Dron bo nad obiskovalci plaže letel med 11. in 16. uro ter meril njihovo telesno temperaturo. Letel bo na višini najmanj 25 metrov od gladine morja in na razdalji najmanj 30 metrov od ljudi, pišejo italijanski mediji.

Zamisel o dronu za merjenje telesne temperature kopalcev na plaži je vzbudila mešane odzive uporabnikov družbenih omrežij, ki so pobudo komentirali zmedeno in s številnimi vprašanji. Najprej zato, ker bo projekt izveden šele po koncu poletja, ko je na plažah veliko manj ljudi kot med poletno sezono, kot drugo pa zato, ker gre za vdor v zasebnost.

Nekateri v zmožnost drona, da izmeri telesno temperaturo dvomijo: "Če bi brezpilotni letalnik to dejansko zmogel, bi mu lahko naročil še elektrokardiogram." Spet drugi izražajo dvom o uspešnosti poskusa, saj bi se lahko telesna temperatura ljudi, ki so več ur preživeli pod soncem, zvišala.

Pri ASL Roma 3 medtem ne dajejo nobene razlage o tem, kaj bi se zgodilo, če bi dron odkril nekoga z vročino, še poročajo italijanski mediji. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  04 .09. 2021 ob  13: 17
BOLANO!

Distopična realnost ni več samo v filmih. Distopična realnost se nam dogaja tu in zdaj. In to nima več veze s cepljeni-necepljeni, slednje je samo še "izgovor" za to kar se in se še bo dogajalo če ne mislimo vsi skupaj temu reči DOVOLJ.
Bella |  04 .09. 2021 ob  10: 47
-1
Smo mislili ze, da so nekatere zgodbice teorije zarote, zal se ena za drugo pokazejo kot nevarne in pogubne zarote.
Torej je res: DOLDER zdruzenje obstaja (najdite kdo so ti), vsililu cepivo, ki je ocitno pri narsikomu ze predrlo mozgansko bariero ... grozno.. ampak masi je vseeno...