Z BMW-JEM X6 NA RDEČI KRIŽ PO POMOČ? Posnetek, ob katerem je mnogim prekipelo (VIDEO)

Slovenija

Na družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek, ki je mnoge pustil brez besed. Ženska pred enoto Rdečega križa v Ljubljani zlaga pakete v luksuzni avtomobil BMW, zato se pojavljajo ugibanja, ali ne gre morebiti za nov eklatanten primer zlorabe humanitarne pomoči, ko se solidarnost spremeni v brezobziren pohlep.

Primeri zlorab humanitarne pomoči so še posebej boleči za tiste, ki se vsak dan borijo za osnovno preživetje. To, da se v enotah Rdečega križa Slovenije pojavljajo tudi ljudje, ki sistem razdeljevanja pomoči dodobra izrabljajo za osebno okoriščanje, ni novost. Znani so primeri, ko so, na primer, prejeta oblačila končala v obliki preprodaje na spletu.

Najnovejši dogodek, ki ga je zabeležil mimoidoči, prikazuje žensko ob luksuznem avtomobilu BMW X6, kako vanj zlaga pakete. Gre za osebno vozilo, katerega cena se giba okoli 100.000 evrov. Ker je avto parkiran pred stavbo Rdečega križa, v bližini pa ni nobenega trgovskega centra, so se pojavila ugibanja, ali ne gre morda za humanitarno pomoč, ki jo je ženska prejela prav na RKS. 

Posnetek je sprožil številna vprašanja in zahteve po pojasnilih s strani RKS, ki se je na plaz kritik odzval z zapisom, da omenjeni dogodek že raziskujejo.

Tudi mi smo na RKS naslovili več vprašanj glede načina preverjanja premoženjskega stanja oseb, ki se zglasijo po pomoč, s čemer bi se lahko izognili bojazni, da bi le-ta končala v napačnih rokah.

Ker so se pod objavami pojavili komentarji, da se tudi v Kopru po humanitarno pomoč pripeljejo posamezniki v dragih avtomobilih, smo na koprsko enoto RKS naslovili vprašanja za pojasnilo, ali so s takimi primeri zlorabe solidarnosti in medčloveške pomoči seznanjeni. Odgovore bomo objavili takoj po prejemu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  20 .06. 2024 ob  20: 29
-4
Silinar ma meni ga je gušt pljuvat. Nikoli ampak nikoli ne more kdo bit na njegovem nivoju ker tip nima nivoja.
solinar |  20 .06. 2024 ob  19: 46
Prosim ne komentirajte jeklenega, ignoranca ga bo najbolj prizadela. Ne spuščajte se na njegov nivo. To je tele brez možganov.
JKDWingChun |  20 .06. 2024 ob  19: 38
-4
@Miura tip samo gobca in nič dejanj. Tip je totalno degeneriran tip. Ščurek je pametnejši od njega. Neki se napihuje tle a tip je nula. Ne naredi nic kar rece..ne upa naredit nič, on sam je nula od nule.
Miura |  20 .06. 2024 ob  17: 52
@ Manof - nisi še odgovoril, kakšno je življenje na Tajskem. Toliko si nakladal kam se boš pobral, ti sirota primitivna, napihnjena .....
Martin Kacur |  20 .06. 2024 ob  17: 28
23
Ja. jaz pa plačujem davke.
JKDWingChun |  20 .06. 2024 ob  16: 39
-3
ManofPička.aha sem vidu ja zadnjic ko si napisal da naj pridem do cerkve. Pa sem bil tam in tebe pička zahojena ni blo. Tako da nehaj neki gobcat tle po regionalu ker je to vse kar premoreš ti fallimen. Mogoce si kdaj v preteklosti bil zlorabljen pa zato pišes nesmisel,ker neke travme imas sigurno. Hoj na zdravljenje
vseved |  20 .06. 2024 ob  15: 39
-4
@manof...,pazi da ti ne pridejo črvi v moko .Očitno si reden gost na RK v Izoli.
ManofSteel |  20 .06. 2024 ob  15: 13
-16
I še vedno te čakam pred cerkvijo sv. Mavra, da mi prideš s tvojim pesičom poscat feltno od avta! Luzer komunistični pridi v jamo.
ManofSteel |  20 .06. 2024 ob  15: 08
-5
Ti buzerant tam spodaj ne klati idiocije klošar zarukani. Tej, ki hodijo na RK po robo živijo prva hiša nasproti mene...in povrhu vsega še plačujejo najemnino 1400 eur za hišo. Noter pa jih živi najmanj 4 širokopasovne družine.
Mene ne rabi nobeden podpirat kreten zarukani! Ljudje vidijo kaj se dogaja. Ti itak podpiraš vse kar te hebe v šupak sano ldaniJanša. Magarac
JKDWingChun |  20 .06. 2024 ob  14: 40
-5
ManofGlista o čem ti to? V izoli prihajajo ženske na rdeci križ ko njihovi možje vozijo maseratije,mercedese itd? Ma kaj bolj se res ne znaš lagat? Vsak dan sem v izoli vsak dan se peljem ali hodim mimo RKS izola vidim zelo dobro kdo tam stoji in komu kaj gre! Gnil in lažnjiv si to si že dokazal večkrat! Poznam ljudi v Izoli ki imajo stroje od avtov ampak njim je izpod časti it na Rdeči Križ. Vi cepci pa kar podpirajte to gnido od ManofPussy
ManofSteel |  20 .06. 2024 ob  13: 02
32
Pa tudi poznam te parazite, ki to pridno izkoriščajo, tako da to kar klati jkdbuzerant nima nobene osnove. Vemo dobro, da šipci nosijo to v lasten dom!
hribi |  20 .06. 2024 ob  13: 00
56
Ljudje ki gredo na rdeči križ na.pomoc nimajo prijateljev ki vozijo X6. Gre za izkoriščanje trga, kar država ponudi. Bodite pozorni na mraz ko ženska naklada v vozilom Je zelo močno oblečena, po mojem je bilo -15 stopinj. Verjetno ima 3-4 otroke ki so v vrtcu ali šoli ki je brezplačen, ona lahko v tem času gre po pakete.
1