Z BEJZBOLSKIM KIJEM JO JE ČAKAL V ZASEDI, NATO PA JI RAZBIL GLAVO: Tožilstvo zoper 47-letnika ni vložilo obtožnice

Kronika

Tožilstvo je po končani preiskavi zoper 47-letnika, ki je maja v Mariboru z bejzbolskim kijem hudo pretepel žensko, namesto obtožnice vložilo predlog za izrek varnostnega ukrepa obveznega psihiatričnega zdravljenja v zdravstveni ustanovi, poroča današnji Večer.

Če bo sodišče predlogu sledilo, osumljeni napadalec zaradi poskusa umora ne bo kazensko odgovarjal, bo pa moral na obvezno psihiatrično zdravljenje na forenzični oddelek psihiatrije, vendar najdlje za pet let. Zakonodaja sicer določa, da mora sodišče vsakokrat po preteku šestih mesecev znova odločati, ali sta nadaljnje zdravljenje in varstvo v zdravstvenem zavodu še potrebna, ob tem navaja časnik.

Kot je maja po napadu poročal Večer, je osumljeni 47-letnik žrtev pričakal v zasedi, blizu njenega doma ob Ljubljanski ulici. Posredoval je mimoidoči občan, ki je po pripovedovanju očividcev pregnal storilca in poklical pomoč. Zaradi izredno hude poškodbe glave je bila ženska v smrtni nevarnosti, a so ji zdravniki v mariborskem univerzitetnem kliničnem centru rešili življenje.

Policisti so osumljenega prijeli kmalu po dejanju in ga kazensko ovadili zaradi poskusa umora. Preiskovalni sodnik je sledil zahtevi tožilstva in zoper Mariborčana odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, saj se je po poročanju Večera v kriminalistični preiskavi pokazalo, da sta bila v ozadju napada maščevanje in ljubosumje in da napadalec 34-letnice že dalj časa ni pustil pri miru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija