Williamsova najboljša teniška igralka leta 2013

Ameriška teniška igralka Serena Williams je petič v karieri dobila priznanje za najboljšo igralko leta. Letos je dobila 78 od 82 dvobojev in osvojila 11 turnirjev. Dvaintridesetletna Williamsova, tudi prva igralka sveta, je med drugim osvojila odprti prvenstvi ZDA in Francije ter z denarnimi nagradami zbrala rekordnih 12.385.752 dolarjev.

"Še vedno imam rezerve v določenih delih igre, kar lahko popravim do prihodnje sezone. Te se že veselim. Iz leta 2013 mi bodo najbolj ostale v spominu zmage, a ob tem se želim tudi naučiti nekaj iz napak, ki sem jih naredila," je dejala najstarejša številka 1 svetovnega tenisa v zgodovini WTA. Williamsova je bila najboljša igralka leta že 2002, 2008, 2009 in 2012.

Italijanki Sara Errani in Roberta Vinci sta si drugič zaporedoma prislužili priznanje za najboljšo dvojico leta, potem ko sta med drugim zmagali na OP Avstralije, bili pa sta tudi finalistki Rolanda Garrosa in italijanski reprezentanci pomagali do zmage v pokalu Fed.

Priznanje za igralko, ki je najbolj napredovala, je dobila Romunka Simona Halep. Osvojila je šest turnirjev. Novinka leta je kanadska najstnica Eugenie Bouchard, potem ko se je s 144. mesta na lestvici WTA povzpela na 32. V Osaki je osvojila tudi svoj prvi turnir v karieri.

Rusinji Alisi Klejbanovi je pripadla nagrada za povratnico leta. Klejbanova se je vrnila na teniška igrišča, potem ko je prebolela Hodgkinov limfom.