"VSI SMO V ŠOKU": Tragedija se je zgodila na terasi nočnega kluba

Kronika

Kot smo že poročali, je na maturantskem izletu v Pragi umrl 17-letni maturant iz poreške srednje šole, zato so se učenci s potovanja vrnili predčasno. Znanih je več podrobnosti.

Fotografija je simbolična. 

Umrl je dijak srednje šole Mate Balote v Poreču, nesreča pa se je zgodila v noči s petka na soboto.

Medtem ko so hrvaški mediji začeli neuradno poročati, da naj bi bil vzrok tragedije padec z višine, je to danes potrdil ravnatelj šole Krešimir Bronić"Učenec je šel čez ograjo terase nočnega kluba in padel z višine petega nadstropja. Mislim, da je šlo za nesrečo," je povedal za HRT, več pa ni želel komentirati, saj čakajo na uradno poročilo češke policije.

Na kraj so takoj prispeli policisti in reševalci, ki so opravili ogled in zaslišali vse prisotne, sedaj pa se čaka na uradno poročilo, ki bo pojasnilo, kaj se je zgodilo in kaj je bil vzrok tragedije.

"Lahko si samo predstavljam, kako se počutijo. To informacijo sem dobila zjutraj, ker je dijakinja, ki je bila na izletu, poklicala svojo mamo. In od takrat smo vsi v šoku. Nihče ne ve točno, kaj se je zgodilo, več bomo vedeli v ponedeljek. Vprašanje je, ali bo zaradi tega tragičnega dogodka pouk v ponedeljek sploh potekal. Poznala sem tega fanta. Gre za strašno tragedijo," je neimenovan vir iz šole povedal za Jutarnji list.

Ministrstvo za šolstvo je sprožilo postopek krizne intervencije in bo prihodnji teden na šolo poslalo ekipo za krizne primere, ki bo nudila psihološko pomoč.

Na maturantski izlet se je odpravilo 87 dijakov šole in štirje profesorji. S potovanja, na katerega so odšli v četrtek, bi se morali vrniti danes, a so se zaradi nesrečnih okoliščin domov vrnili včeraj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija