VSI SE IZOGIBAJO TEM PIJAČAM NA LETALIH, A DELAJO NAPAKO: Stevardesa se je odločila, da je čas za resnico (VIDEO)

Trendi

Ljudje večkrat pravijo, da voda iz pipe na letalih nima dobrega okusa. To vodo naj bi namreč uporabljali, če zmanjka ustekleničene vode oz. vode v plastenkah. Januarja 2021 je stevardesa Kat Kamalani na TikToku delila video o onesnaženosti vode na letalih, ki si ga je ogledalo več kot pet milijonov ljudi. In ni bila edina. Pred kratkim pa je za The Sun spregovorila stevardesa, ki pravi, da je voda iz pipe na letalih pitna in povsem v redu. 

Leta 2019 je kabinsko osebje pitje vroče vode med letom postavilo v povsem drugačno luč. Njihova priporočila je povzel Insider. Posadka na letalu nikoli ne pije vroče vode, ne kave in ne čaja. Kajti vsako osmo letalo ne dosega standardov, ki naj bi zagotavljali neoporečno vodo, ki se pri pripravi vročih napitkov uporablja. Normative določa Agencija za zaščito okolja (Environmental Protection Agency). Ta sicer določajo, kako pogosto je treba preverjati, prazniti in čistiti zalogovnike vode na letalih, a glede na opažanja članov posadk niso zgolj zastarela, prav tako jim letalske družbe pogosto ne sledijo.

In ker še kabinsko osebje ne ve natančno, kako pogosto se zalogovnike v resnici čisti, je dvom v oporečnost vode v njih več kot upravičen. Takšnega mnenja je tudi Kat, ki v videu opozarja ljudi, naj med letom nikakor ne pijejo nobene tekočine, ki ne prihaja iz plastenke ali pločevinke.

@katkamalani Just promise me you won’t ???? #flightattendantlife #travelhacks #traveler #cleaninghacks #influencers #foodhack ♬ original sound - Kat Kamalani

Nasprotnega mnenja je stevardesa z 10-letnimi izkušnjami, ki pravi, da v vseh letih ni naletela prav na nobeno težavo v zvezi s pitjem vode iz pipe na letalih. Obenem poudarja, naj ljudje ne verjamejo, da je omenjena voda oporečna, saj gre za neresnico, poroča The Sun.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija