VSE VEČ ODPOVEDI RUSKIH GOSTOV: Tudi v Portorožu?

Piran

Slovenska zdravilišča se zaradi vojne med Rusijo in Ukrajino soočajo z odpovedjo rezervacij ruskih gostov. V Zdravilišču Rogaška so imeli v teh dneh nekaj gostov, ki so že odšli domov, spomladanske rezervacije pa so odpovedane. Odpovedi beležijo tudi v Termah Krka in Savi Turizmu.

Direktor slatinskega zavoda za kulturo in turizem Dino Markovinovič ocenjuje, da je to težak udarec za njihove hotelirje. Po njegovih besedah so prav ruski gostje v predkoronskem času v Rogaški Slatini ustvarjali 40 odstotkov vseh nočitev.

V Termah Krka nimajo gostov iz Rusije, nekaj posameznikov, ki so svoj prihod napovedali ta mesec, pa je v preteklih dneh svoje rezervacije preklicalo.

Tudi v družbi Sava Turizem trenutno nimajo ruskih gostov, beležijo pa odpovedi spomladanskih terminov.

V portoroškem hotelskem resortu LifeClass Hotels&Spa imajo nekaj gostov iz Rusije, vendar je njihovo število zelo majhno v primerjavi z gosti iz drugih držav. Napoved prihodov gostov z ruskega trga do konca meseca kaže na podobno sliko, pri čemer v Portorožu večjega števila odpovedi za zdaj ne beležijo.

V Termah Olimia nikoli niso imeli veliko gostov iz Rusije, zato se jim trenutno razmere glede na vojno med Rusijo in Ukrajino ne poznajo pri rezervacijah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija