VSE NARED ZA PRAZNIK POD PONCAMI: Kako bo zvenel 'Oj, Triglav, moj dom' v izvedbi Laibachov?

Slovenija

Na slavnostnem odprtju največjega letošnjega športnega dogodka v Sloveniji, svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici, bodo med več kot 130 nastopajočimi tudi skupina Laibach, Ansambel Saša Avsenika in DJ Umek, so danes sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Da SP v dolini pod Poncami ne bi bil le športni dogodek, si prireditelji prizadevajo potrditi tudi s spremljevalnim programom. Prvi vrhunec bo tako na vrsti že uvodni dan SP, ko bo na večernem slavnostnem odprtju sodelovalo več kot 130 nastopajočih, med njimi tudi znani slovenski glasbeniki.

Slovesnost ob odprtju se bo začela v torek, 21. februarja, simbolično ob 20.23. V Kranjski Gori bo nastopala tudi slovenska svetovna glasbena zvezda, skupina Laibach, pa ansambel Saša Avsenika in znani glasbeni producent DJ Umek.

Še dva dni nas loči do začetka največjega športnega dogodka v zgodovini Slovenije! ???? Ta se bo začel v torek, z...

Objavil/a Planica Nordic dne Nedelja, 19. februar 2023

Na odru jih bo spremljalo več kot 130 nastopajočih, zbrane pa bodo nagovorili Johan Elias, predsednik Mednarodne smučarske in deskarske zveze, predsednik vlade Robert Golob in predsednik Smučarske zveze Slovenije in OK Planica Enzo Smrekar. Slovesnost bo prenašala tudi nacionalna televizija.

Kot so zapisali pri SZS, bo skupina Laibach za slovesnost ob odprtju pripravila skladbo, ki temelji na stari slovenski pesmi Oj, Triglav, moj dom. K sodelovanju so povabili še številne druge znane glasbenike - pevko Severo Gjurin, pevca skupine Siddharta Tomija Megliča, citrarko Ireno Anžič, tolkalko Petro Vidmar, člane Zbora Slovenske filharmonije in pihalno-trobilsko sekcijo Simfoničnega orkestra RTV Slovenije.

The venue of the FIS Nordic World Ski Championships in Planica is getting its final image. We are ready for the biggest sports event in the history of Slovenia, which will host more than 600 athletes from 64 countries, 2000 media representatives and 1500 volunteers. Welcome home. Welcome to Planica. #planica2023 #ontheroadto2023 Stora Enso Kranjska Gora Julian Alps

Objavil/a Planica Nordic dne Sobota, 18. februar 2023

"Z odgovornostjo in častjo se veselimo letošnjega velikega odprtja Planice. Predstavili bomo del naše kulture in pokazali, kako lepo je, kadar na odru sodelujejo različne generacije," je o glasbenem nastopu dejal Sašo Avsenik, vnuk Slavka Avsenika. Njegov ansambel bo na odprtju med drugim zaigral tudi slovenske klasične melodije - skladbi Slovenija, od kod lepote tvoje in Na Golici, manjkala pa ne bo niti skladba Planica, Planica. Na odru se jim bo pridružil zborček Glasbene šole Bučar.

Na prireditvi bodo nato udeleženci lahko ob glasbenih ritmih DJ Umeka pozdravili nosilce nacionalnih zastav vseh 65 sodelujočih reprezentanc. Glasbenim izvajalcem se bodo na odru pridružili tudi plesalci pod vodstvom Mihe Krušiča, plesalci folklorne skupine Emona, evropski in svetovni prvaki v hip hopu plesne šole Bolero in plesalci baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. Scenarist in režiser prireditve je Miha Krušič, slovesnost pa bosta povezovala Igor E. Bergant in Bernarda Žarn.

V Planici bo poleg pestrega športnega dogajanja poskrbljeno tudi za bogat spremljevalni program z animacijami in...

Objavil/a Planica Nordic dne Petek, 10. februar 2023

V pričakovanju velikega obiska navijačev z vsega sveta je Telekom Slovenije nadgradil svoje mobilno omrežje 4G in 5G v Kranjski Gori in Planici, kjer se ta teden začenja svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Za uporabnike na območju celotne občine Kranjska Gora pa je vzpostavil brezplačni brezžični internet

Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju bo v Planici potekalo med 22. februarjem in 5. marcem in kot so danes sporočili iz Telekoma Slovenije, so svoje omrežje tam nadgradil s še višjimi zmogljivostmi in še višjimi hitrostmi. Na ta način je zmogljivo omrežje pripravljeno in prilagojeno na način, da zagotavlja popolno stabilnost in zanesljivost tudi ob hkratnem izjemno povečanem številu uporabnikov, so zapisali.

"Tako velikega tekmovanja, kot je svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, v Sloveniji, Kranjski Gori in Planici še ni bilo," pa je spomnila kranjskogorska županja Henrika Zupan. Zato se ji zdi pomembno, da se na takšen dogodek dobro pripravijo tudi v občini, pri čemer se ji zdi ključna podpora zanesljivih partnerjev. "Tudi s sodobnimi, zanesljivimi in varnimi možnostmi komunikacije želimo vsem obiskovalcem občine Kranjska Gora zagotoviti prijetno bivanje pri nas," je še povedala.

Hkrati bodo imeli vsi uporabniki mobilnih naprav na območju občine Kranjska Gora na voljo brezplačen brezžični internet. Telekom Slovenije je namreč ravno v teh dneh za občino Kranjska Gora zaključil projekt vzpostavitve brezplačnega brezžičnega interneta WiFi4EU, ki poteka v okviru pobude EU za namestitev točk za dostop do brezžičnega interneta po vsej Evropi.

Telekom Slovenije je prvo komercialno omrežje 5G v Sloveniji vzpostavil 23. julija 2020, njegovi uporabniki pa so ga lahko začeli uporabljati 5. oktobra 2020. Kot pravijo v operaterju, so v omrežju v teh dneh zabeležil že več kot 100.000 uporabnikov. Trenutno sicer z omrežjem 5G pokrivajo več kot 40 odstotkov prebivalstva, s širokopasovnimi omrežji 4G in 5G skupaj pa več kot 97 odstotkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija