VSE NARED ZA 73. SANREMO FESTIVAL: Ob Gianniju Morandiju, Al Banu in Maneskin tudi Volodimir Zelenski? (VIDEO)

Svet

V italijanskem obmorskem mestu San Remo se v torek začenja 73. izdaja znamenitega festivala italijanske popevke. Festival bosta odprla lanska zmagovalca Mahmood in Blanco s pesmijo Brividi, s katero sta zmagala na festivalu. Letos se bo pomerilo 28 nastopajočih, od tega šest zmagovalcev tekmovanja Sanremo Giovani.

Preostalih 22 izvajalcev bo nastopilo po izboru umetniškega vodje. Zmagovalca festivala bodo razglasili v sobotnem finalu. Zmagovalec bo, razen če se ne bo temu odpovedal, zastopal Italijo na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije v Liverpoolu v Združenem kraljestvu.

Festival Sanremo bo letos že četrto leto zapored vodil italijanski televizijski in radijski voditelj Amadeus, ki je tudi umetniški direktor festivala. Pri vodenju petdnevnega spektakla, ki bo že tradicionalno potekal v gledališču Ariston, se mu bo vse večere na odru kot sovoditelj pridružil pevec Gianni Morandi. Slednji bo v sredo tudi nastopil, ko se mu bosta na odru pridružila Al Bano in Massimo Ranieri.

Gianni ci apre le porte di Sanremo 2023

Gianni Morandi ci apre le porte dell'Ariston ???? Ma quanto corre veloce?! #Sanremo2023

Objavil/a Festival di Sanremo dne Sobota, 04. februar 2023

Na odru se bo sicer zvrstilo še več sovoditeljev. V torek in v sobotnem finalu bo na odru tudi vplivnica in podjetnica Chiara Ferragni, v sredo novinarka Francesca Fagnani, v četrtek odbojkarica Paola Egonu, ki bo prva temnopolta sovoditeljica v zgodovini festivala in v petek igralka Chiara Francini.

Na festivalu vsako leto poskrbijo tudi za odmevne goste, ki dvigajo že tako visoko gledanost festivala na državni televiziji, ki festival organizira. Med letošnjimi gosti so med drugim napovedani britanska skupina Depeche Mode, ki bo nastopila na finalnem večeru v soboto, ter ameriška skupina Black Eyed Peas, na oder pa bodo med drugim stopili tudi Maneskin, zmagovalci festivala leta 2021, in Pooh.

Na zaključnem večeru festivala naj bi imel preko videopovezave nagovor ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Zelenskega so sicer povabili na zadnji večer festivala, sam pa naj bi izrazil željo, da bi po videopovezavi posredoval sporočilo miru. Vendar so številni intelektualci, diplomati, umetniki in drugi podpisali peticijo proti "militarizaciji" festivala. Kot piše v peticiji, "glasbe ne smemo mešati z vojno propagando".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  06 .02. 2023 ob  17: 01
19
Ta Sanremo je sel v ku rac. Isto kot Evrovizija. Vse ena sama politicna agenda. Neke ogabne kur ceve kozice, kokainske marionete iz ukrajine, gnus ogaben!