VSE DO PETKA BODO BRNELA LETALA: Po državi poteka usposabljanje kontrolorjev združenega ognja

Slovenija

Od danes pa do petka bo po državi potekalo usposabljanje kontrolorjev združenega ognja iz enot Slovenske vojske in tujih oboroženih sil. Usposabljanje bo podpirala 152. letalska eskadrilja Slovenske vojske s parom letal Pilatus PC-9 M Hudournik in nizozemsko vojaško letalstvo z letalom Lear Jeat, so sporočili iz Slovenske vojske.

Letala bodo v podporo usposabljanja vzletala z letališč v Cerkljah ob Krki in na Brniku. Letenje bo danes potekalo na območju Podsrede, v torek na območju Mirenske doline, v sredo na območju Osrednjega vadišča Slovenske vojske Postojna, v četrtek na širšem območju Kočevja, v petek pa na širšem območju Novega mesta. Potekalo bo predvidoma med 9. in 16. uro, v četrtek tudi med 11. in 21. uro, z intenzivnostjo do dveh letal.

Pri usposabljanju se bo upoštevalo zakonska določila in ostale predpise, ki urejajo letenje na nizkih višinah z vojaškimi letalniki, so sporočili iz vojske. Kot so še zagotovili, se bodo piloti v največji možni meri izogibali nizkemu letenju nad večjimi naselji. Kontrolorji združenega ognja pri usposabljanju na javnih površinah zunaj vadišč ne bodo uporabljali orožja, streliva ali drugih vadbenih sredstev.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  23 .09. 2019 ob  08: 38
Slovenija nima vojaškega letalstva.