VRSTIJO SE INTERVENCIJE V GORAH: Včeraj so s helikopterjem reševali življenja treh planincev (FOTO)

Kronika

Ekipa za reševanje v gorah je s posadko policijskega helikopterja včeraj kar trikrat reševala planince. Prav tako je kar nekaj dela imela že v petek, so sporočili iz policijske uprave Kranj, kjer pozivajo k odgovornim odločitvam in varnemu obisku gora.

Helikopterska ekipa je včeraj najprej priskočila na pomoč planinki, ki je ob 9.35 med vzponom na Porezen stopila na rob poti in zdrsnila. Poškodovala si je glavo.

Nato je helikopter poletel do dveh tujih planincev, ki sta ob 15. uri na območju Skute neustrezno opremljena obtičala na snegu.

Ob 16.45 pa je en tujec pri sestopu zdrsnil na manjšem snežišču nad Zgornjo Krmo. Drsel je okoli 100 metrov ter si poškodoval glavo in ramo, so sporočili kranjski policisti.

Že v petek je ekipa gorskih reševalcev s policijskim helikopterjem dvakrat reševala življenje planincev - na Mangartu se je poškodoval turni smučar, z območja Ojstrice pa so rešili dva zaplezana plezalca.

Nekaj reševanj so ekipe Gorske reševalne zveze Slovenije v teh dneh opravile tudi na klasičen način.

Sezona nesreč je zagon očitno dobila tudi v gorah, ugotavljajo na policijski upravi Kranj. Kot opozarjajo, še vedno nevarnost ponekod predstavlja sneg, tveganje pa povečuje še vročina. Zato planince pozivajo k odgovornim odločitvam in varnemu obisku gora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija