'VROČINSKI VAL' V SEČOVELJSKEM VRTCU: Otroci v notranjih prostorih na 30 stopinjah!

Piran

Na naše uredništvo se je obrnil zaskrbljen starš dveh otrok, ki obiskujeta sečoveljski vrtec. Temperature so v teh dneh precej visoke, v vrtcu pa naj ne bi deloval klimatski sistem. Temperature v igralnicah naj bi se gibale od 27 do 30 stopinj Celzija. Težave s klimatskim sistemom naj bi se vlekle že nekaj mesecev, zato smo se za pojasnila obrnili na sečoveljski vrtec in piransko občino.

Kot pojasnjujejo na piranski občini, jih je vodstvo vrtca opozorilo na težave s klimatskim sistemom že pozimi. "Takrat so se pojavljale težave s tlakom vode za ogrevanje objekta. Težave so se nato ponovile pred kratkim pri dvigu zunanjih temperatur in hlajenju prostorov, ki ni učinkovito," pravijo na Občini Piran.

Ob tem v sečoveljskem vrtcu odgovarjajo, da poskušajo narediti vse, da so pogoji bivanja in dela sprejemljivi. "Ob 6.00 odpiramo okna in vrata, da se prostori dobro prezračijo. V en prostor smo namestili aparat za čiščenje zraka," pojasnjujejo in dodajajo, da so jutranje temperature okoli 23, čez dan pa se dvignejo na 29 do 30 stopinj Celzija.

Zakaj klimatskega sistema ne popravijo?

"Na daljnovodu, ki oskrbuje notranje dele klimatskega sistema v vrtcu s hladilnim sredstvom, prihaja do puščanja na neznanem mestu. Lokacijo puščanja so tehniki poskusili poiskati s pomočjo posebne kamere, a je žal niso odkrili. Sedaj bodo poskusili odkriti mesto puščanja s pomočjo posebnega plina za detekcijo," še pravijo na piranski občini.

Vrtcu so takoj omogočili nakup petih split klimatskih naprav. Gre za deljene klima naprave, ki so energetsko učinkovitejše in tišje. Kot zaključujejo na piranski občini, pa s strani staršev niso prejeli nobene pritožbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija