VROČA KRI MED SOSEDI V OKOLICI LUCIJE: V jamo zmetala več predmetov, v prepričanju, da dvorišče pripada njima

Kronika

Policisti so včeraj ob 12.42 prejeli klic občanke iz okolice Lucije, ki je naznanila, da sta na njeno dvorišče prišla dva znana moška, s katerimi so že vrsto let v medsosedskem sporu. Policisti so na kraju ugotovili, da sta 62- in 63-letni moški z dvorišča, ki po njunem mišljenju pripada njima, v jamo na sosednji njivi zmetala več predmetov, ki so v lasti prijaviteljice. S tem sta lastnico oškodovala za 200 evrov, zoper njiju pa sledi kazenska ovadba.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 148 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč z materialno škodo in dve prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma v poslovne prostore, dva vloma v stanovanjske hiše, en vlom v aparat za zamenjavo denarja, šest tatvin, tri kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari ter eno kaznivo dejanje goljufije. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v dveh primerih. Policisti so v zadnjih 24 urah na območju PU Koper obravnavali sedem nezakonitih prehodov državne meje.

Ilegalni prehodi mej

Včeraj ob 3.36 so na nekdanjem mejnem prehodu Sočerga na vstopu v Slovenijo ob kontroli v osebnem vozilu, ki ga je vozil 56-letni državljan Romunije odkrili pet državljanov Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v državo. Tujci so na kraju zaprosili za mednarodno zaščito, nakar so bili odpeljani v azilni dom, medtem ko je bilo 56-letnemu državljanu Romunije odrejeno pridržanje in bo s kazensko ovadbo zaradi storitve kaznivega dejanja priveden k preiskovalnemu sodniku.

Kraje in vlomi

Na gradbišču v Ankaranu je neznani storilec pristopil do parkiranega delovnega stroja, iz katerega je izvršil tatvino 150 litrov dizelskega goriva in s tem lastnika oškodoval za 200 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Na gradbišču na Bivju je neznani storilec pristopil do dveh parkiranih tovornih vozil, iz katerih je izvršil tatvino 150 litrov dizelskega goriva in prenosne svetilke Makita. S tem je lastnika oškodoval za 300 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 10.18 so bili obveščeni, da si je nekdo iz kolesarnice stanovanjskega objekta v Portorožu protipravno prilastil električno kolo znamke Merida, tip e-bike, ser. št. WC331332M, črno zelene barve in kolo znamke Cannondale. Z dejanjem je lastnika prvega kolesa oškodoval za 1.800, lastnika drugega pa za 1.000 evrov.

Iz ene od trgovin v Kopru je neznanec izvršil tatvino pet pametnih ur in s tem lastnika oškodoval za 3.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V enem od poslovnih prostorov v Piranu je nekdo pristopil do avtomatske blagajne, v katero je vlomil in si iz nje protipravno prilastil približno 40 evrov kovancev. Poleg tega je lastnika zaradi povzročene škode oškodoval še za 2.500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 16.04 so bili obveščeni, da je nekdo preko noči vlomil v enega od gostinskih lokalov v Portorožu, kjer je pregledal notranjost in odtujil 300 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 16.16 so bili obveščeni, da je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo v okolici Pivke, kjer je pregledal notranjost in odtujil zlatnino v vrednosti 1.500 evrov in okoli 3.500 evrov denarja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 20.46 so bili obveščeni, da je nekdo tekom dneva vlomil v enega od gostinskih lokalov v Portorožu. Iz lokala je odtujil dve denarnici, v katerih je bilo 443 evrov ter dve steklenici žgane pijače Jack Daniels. Lastnika je s tem oškodoval za 503 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V prometu

V Prestranku so policisti ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 40-letni voznik iz okolice Pivke. Z voznikom so policisti opravili hitri test na droge, ki je bil pozitiven na kokain in amfetamine, nakar mu je bil odrejen strokovni ogled, katerega je odklonil. Policisti so mu zasegli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Poročali smo že o včerajšnji prometni nesreči na glavni cesti med Ilirsko Bistrico in Dolenjami pri Jelšanah, v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili, pri tem pa se je eno od tovornih vozil – cisterna za prevoz nevarnega blaga prevrnila na bok. Na kraju so policisti ugotovil, da je cisterna polna plina (propan-butan). Zaradi nevarnosti uhajanja plinov so policisti območje zavarovali, zaradi česar je bila cesta do 22.35 zaprta za ves promet. Prometno nesrečo je povzročil 26-letni državljan Hrvaške, voznik skupine vozil, ki je vozil iz smeri Ilirske Bistrice proti Jelšanam. Tam je pred gradbiščem pričel zavirati, vendar mu je pri tem zaradi neprilagojene hitrosti prikolica zdrsnila v levo in z zadnjim levim vozilom oplazila tovorno vozilo – cisterno, ki jo je iz nasprotne smeri pravilno vozil 59-letni državljan Slovenije. Zaradi neprilagojene hitrosti je bila 26-letnemu vozniku izrečena globa, ki jo je poravnal takoj na kraju. Nastala je samo materialna škoda.

Na kolesarski stezi v Sečovljah, kjer je promet dovoljen tudi za lastnike zemljišč, je voznica osebnega avtomobila z ogledalom oplazila peško. Slednja je čutila bolečino v komolcu, vendar zdravniške oskrbe ni potrebovala. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Pred Krkavčami je prišlo do prometne nesreče, ki jo je zaradi vožnje preblizu desnega roba povzročil 44-letni voznik osebnega avtomobila iz Kopra. Slednji je nato trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno vozil 78-letni voznik iz okolice Kopra. Ta je v prometni nesreči zadobil lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Policisti Policijske postaje (PP) Ilirska Bistrica so imeli v postopku 40-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Ilirske Bistrice, kjer so med postopkom ugotovili, da slednji ne izpolnjuje pogojev za udeležbo v cestnem prometu, saj je vozil osebni avtomobil v času ukrepa prepovedi vožnje. Zaradi tega mu je bil zasežen osebni avtomobil. Sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija