VRNITEV V SLUŽBO BREZ MUK: Triki, kako premagati prve delovne dni po dopustu

Trendi

Dopusta je konec, vrnili ste se domov in doživeli občutek blage groze in depresije, s čimer se mnogi soočijo ob koncu poletja in počitnic. To še posebej velja za tiste, ki doživljajo poletje kot najlepši del leta in se tega letnega časa zelo veselijo. Zdaj pa se je kar naenkrat spet treba pripraviti na delovne obveznosti. To so triki, s katerimi boste premagali prve delovne dni po dopustu in se izognili pretiranemu stresu ter slabi volji.

Najpomembnejša stvar je, da ste pri načrtovanju prvega delovnega dneva oziroma tedna, nežni do sebe. Vzemite si čas, da se navadite na delovne obveznosti.

Dobro je, da pomembnih sestankov ne načrtujete za prvi dan. Namesto tega si vzemite čas, da ugotovite, kaj se je dogajalo, medtem ko vas ni bilo, in kakšne odgovornosti vas čakajo.

Sprejmite, da boste v prvih dneh za nekatere stvari potrebovali nekoliko več časa kot običajno. Če na primer za branje ali pripravo poročila običajno potrebujete največ eno uro, boste zdaj verjetno potrebovali vsaj pol ure več, saj verjetno ne boste tako skoncentrirani, kot ste običajno.

Poskusite načrtovati vse delovne dneve, da se po službenem času ne preobremenite z ostalimi obveznostmi.

Ne zasujte se z goro obveznosti, da se ne vrnete v stanje hude utrujenosti, v katerem ste verjetno bili pred dopustom. Seveda, ko vas nenadoma obremenijo službene obveznosti, včasih to ni mogoče in komaj "prilezete" do prvega vikenda. Zato ni slabo, da vsaj vikend preživite na svežem zraku, čim dlje od računalnikov in ostalih elektronskih naprav.

Preživljanje časa na svežem zraku in v naravi je eden najboljših načinov za lajšanje občutka otožnosti ali celo depresije, ki je lahko posledica zavedanja, da je sproščenega poletja konec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija