Vremenoslovci v prihodnjih dneh opozarjajo na okrepljen veter

Nad severnim Atlantikom in zahodno Evropo je obsežno in globoko ciklonsko območje. Pod njegovim vplivom bo tudi pri nas v torek zapihal okrepljen jugozahodni veter. V višje ležečih krajih in tudi po nižinah predvsem severovzhodnega dela Slovenije bo do noči na četrtek lahko v sunkih presegal hitrost 70 km na uro, opozarjajo na agenciji za okolje.

Ob morju bo v sredo popoldne in zvečer zapihal okrepljen jugo.

Ponoči in v torek bo v zahodni polovici države oblačno z občasnim rahlim dežjem, drugod bo delno jasno. Krepil se bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature v krajih z oblačnim ali vetrovnim vremenom bodo od 4 do 9, drugod okoli 0, najvišje dnevne od 7 do 13 stopinj Celzija.

V sredo bo oblačno, padavine se bodo na zahodu krepile in se širile tudi nad osrednje kraje. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1300 metrov. Ob morju bo pihal jugo, drugod okrepljen južni do jugozahodni veter.

Do četrtka zjutraj bodo padavine zajele vso državo. V četrtek bo oblačno in deževno. Meja sneženja se bo popoldne v severni Sloveniji spustila pod 1000 metrov nad morjem.