SONČNO IN TOPLO BO: Ogrelo se bo do 25 stopinj Celzija

Slovenija

Danes bo sončno, na severozahodu bo sprva še pretežno oblačno. Veter bo slabel. Jutri bo pretežno jasno z jutranjo meglo po nižinah, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Dopoldne bo na zahodu še pretežno oblačno, v Posočju lahko pade še kakšna kaplja dežja. Popoldne se bo jasnilo. Drugod bo precej jasno. Ponekod bo pihal jugozahodnik, ki bo popoldne slabel. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 19, drugod od 21 do 25 stopinj Celzija.

V torek bo precej jasno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju do 15, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo in četrtek bo precej jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Še bo toplo.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo in Baltikom se razteza obsežna frontalna cona. Nad vzhodno Evropo in Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. Od juga nad naše kraje doteka topel in postopno vse bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Dopoldne bo v sosednjih krajih Italije in zahodne Hrvaške še pretežno oblačno, ponekod v alpskem svetu Furlanije-Julijske krajine bo še možen rahel dež. Popoldne se bo tam delno zjasnilo. Drugod bo precej jasno

V torek bo povečini jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

Biovreme: Občutljivi ljudje bodo v zahodni polovici države imeli vremensko pogojene težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni. Drugod po državi bodo migrene in glavoboli pogostejši, motena bo tudi zbranost. Proti večeru bodo z vremenom povezane težave oslabele. V torek bo vremenski vpliv ugoden in v krajih s sončnim vremenom spodbuden.
 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija