Vreme povzroča nevšečnosti po Evropi

V več evropskih državah vreme povzroča številne nevšečnosti. V Nemčiji se prebivalci Berlina spopadajo z žledom, ki ovira promet, na vzhodu Poljske pa je zaradi žleda brez električne energije ostalo več kot 30.000 gospodinjstev. Na jugu Francije so poplave terjale dve življenji.

V nemških zveznih deželah Berlin in Brandenburg so poledenele ceste vodile do številnih prometnih nesreč. V nemški prestolnici imajo veliko dela s pešci in kolesarji, ki jim je zdrsnilo, prav tako je trčilo več avtomobilov. Gasilci in reševalci so v polni pripravljenosti. Danes so do 10. ure dopoldne na pomoč priskočili že v 600 primerih.

Podobno je stanje v zvezni deželi Brandenburg, od koder poročajo o več deset prometnih nesrečah, v katerih je bilo ranjenih sedem ljudi. V bolnišnicah pa imajo prav tako veliko dela zaradi padcev na gladkih pločnikih in kolesarskih stezah.

Na Poljskem ponoči izkusili ledeni dež

Na vzhodu Poljske so medtem ponoči izkusili ledeni dež, ki je prekinil številne električne vode. Brez elektrike je več kot 30.000 gospodinjstev. O težavah poročajo tudi v železniškem in cestnem prometu.

Jug Francije pa so prizadele poplave, ki so terjale dve smrtni žrtvi. Še ena oseba je pogrešana. Več občin je delno pod vodo, številni reševalci so bili ponoči na terenu. Danes naj bi prizadeta območja obiskali premier Jean-Marc Ayrault, notranji minister Manuel Valls in minister za okolje Philippe Martin.

Deli novico: