VRATOLOMNO POLICIJSKO ZASLEDOVANJE: Po parku, polnem sprehajalcev, in čez ozek most lovili roparja na skuterju (VIDEO)

Svet

Vsi smo že videli posnetke policijskih zasledovanj, vendar se redko kateri lahko primerja z naslednjim. Divji policijski lov na spodnjem posnetku se je zgodil julija 2019 na Norveškem, posnetek kamere v avtomobilu policistov pa je bil objavljen šele nedavno, na sodnem procesu proti roparjema.

Konec lanskega julija sta moška, ki sta prihajala iz Švedske, oropala draguljarno v centru Osla, pri čemer sta s pištolama prisilila zaposlene in stranke k umiku v skladiščne prostore. Nato sta razbila številne vitrine in v torbo naložila drage ure in nakit.

Policisti so bili o dogodku hitro obveščeni, vendar sta roparja v nekaj minutah zapustila trgovino. Kljub temu ju je ena od patrulj hitro opazila, ko sta s skuterjem zavila v park, ki je bil v tistem trenutku poln sprehajalcev, rekreativcev, kolesarjev in mamic z vozički. In ravno v tem trenutku se začne akcija: policista sta se za roparjema pognala po sprehajalnih poteh parka, celotno dogajanje pa lahko spremljamo iz kamere na armaturni plošči policijskega avta. Roparja nista popuščala in policista prav tako ne.

Situacija se je sprevrgla v drzen lov, ki bi se lahko končal z grozljivimi posledicami, saj je policijski avto velikokrat prišel 'na milimetre' blizu nič hudega slutečih nedolžnih peščev. Kljub nevarnosti se je lov nadaljeval in stvari so se samo še bolj zaostrovale. V prizadevanju, da bi ubežala policijskemu avtomobilu, sta se roparja v nekem trenutku odpeljala na ozek most za pešce. Brez nobenega pomisleka sta se policista pognala za njima, čeprav je šlo resnično na tesno in sta se komajda izognila trku z žensko, ki je poganjala otroški voziček.

Pregon se je kmalu zatem končal, ko sta roparja zavila in nadaljevala po zemlji. V tistem trenutku sta ju policista s silo zaustavila.

V policijskem posnetku lahko slišimo naslednji pogovor:

"Tukaj sta, tukaj sta! Naj se zaletim vanju?" "Ja, ja, zaleti se."

"Pazi! Pazi na tretjo osebo!!" (nanaša se na žensko z otrokom na mostu)

"Pojdi! Pojdi!"

"NEHAJ GOVORITI!!" (voznik je očitno zahteval popolno osredotočenost)

V zadnjih sekundah, po trčenju v roparja, pa:

"Lezi mirno! Lezi mirno! Lezi mirno!"

"Dotakni se te pištole in ustrelil te bom v glavo!"

"Ne dotikaj se pištole!!"

"Ne dotikaj se pištole!!"

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija