VRATA PONOVNO ODPRLI FITNES CENTRI: Med prvimi tudi v Kopru

Slovenija

Z včerajšnjim dnem je po uradnem zaključku epidemije novega koronavirusa vrata odprla tudi večina fitnesov po Sloveniji. Vanje se bodo lahko znova vrnili tako posamezni ljubitelji razgibavanja, kot tisti, ki tja odhajajo na skupinske vadbe. Povsod seveda ob strogih varnostnih predpisih, s katerimi bodo poskrbeli za preprečevanje širjenja okužb.

Med prvimi v državi so z aktivnostmi začeli v sedmih Bodifit centrih po vsej Sloveniji, in sicer v Mariboru, Ljubljani, Celju, Kamniku in Domžalah. V domžalskem centru so se prvič v živo srečali že v nedeljo na tečaju "Burn HIIT", za zdaj pa bo le v običajnih urah ostalih centrov odprt tudi center City v Mariboru, ki je sicer odprt 24-ur na dan.

Obiskovalce čaka nekaj sprememb

Kot pravijo, so v ponovno odprtje startali s "fusion yogo", sicer pa vse njihove obiskovalce čaka nekaj sprememb, a obljubljajo, da te niso prehude. Pozivajo jih, da v objekt vstopajo posamezno, zaščitno masko pa je priporočljivo uporabljati pri vstopu v center in izstopu iz njega oziroma tam, kjer se nahaja večje število ljudi.

Tako kot tudi v drugih fitnes centrih so na voljo razkužila za roke, ob prvem obisku pa morajo obiskovalci izpolniti izjavo o zdravstvenem stanju. V primeru bolezenskih znakov ali znakov okužbe dihalnih poti obiskovalce prosijo, da ostanejo doma.

Uporaba tušev še ni dovoljena

Na splošno obiskovalcem fitnesov priporočajo, da na vadbo prihajajo oblečeni v športna oblačila, pri njih pa se samo preobujejo v čisto športno obutev. S seboj morajo imeti dovolj oblačil, da se lahko po treningu preoblečejo v suha oblačila, saj uporaba tušev za zdaj še ni dovoljena.

Koprski Primafit je prav tako začel obratovati danes, za svoje obiskovalce pa so pripravili posebno akcijo letnih vstopnic. Vsem, ki jim je v času epidemije potekla veljavnost vstopnice, obljubljajo, da jim bodo to podaljšali za ustrezno število dni od zaprtja fitnesa 16. marca.

Ob upoštevanju ukrepov in smernic NIJZ so že včeraj zjutraj prišli vadit prvi obiskovalci Lesport - Centra športa Koper. Pri tem so imeli že tudi prvo vodeno vadbo cyclinga, kjer so kolesa razmaknili na dva metra eno od drugega. "K sreči imamo dovolj prostora, da to naredimo," je za STA pojasnila direktorica največje športnega centra na obali Leni Fafangel.

Člani centra se morajo pred prvim obiskom na recepciji seznaniti z novimi higienskimi ukrepi, preden gredo na vadbo. Sicer pa so sprejeli še številne druge ukrepe, pri čemer so sledili smernicam NIJZ oz. jih prilagodili glede na razmere v centru, saj imajo na voljo tri nadstropja in ločeno recepcijo. Težavo bi v prihodnjih dneh lahko predstavljala omejitev na največ dve oz. tri osebe hkrati v garderobi, vendar bo to pač treba upoštevati, je dodala Fafangelova.

"Najpomembnejši ukrep pa je, da se vadeči zavedajo, da morajo ohranjati dva metra razdalje ne samo med vadbo, ampak tudi, ko izbirajo naprave," je še ocenila direktorica koprskega centra. Glede na to, da niso klasičen fitnes, ampak ponujajo bolj celosten program, ki poleg športnih programov vključuje še dietetiko, terapevtske storitve, sprostitev in masažo, pa Fafangelova računa na to, da tudi z začetkom poletja ne bodo samevali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija