VRATA ODPIRA OSREDNJA KOPRSKA KNJIŽNICA: To so storitve, ki bodo na voljo!

Koper

S ponedeljkom bo vrata odprla Osrednja knjižnica Srečka Vilharja v Kopru. Obratovanje bo prilagojeno vladnim ukrepom za zajezitev koronavirusa, navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in drugih pristojnih organov.

S 4. majem odpirajo Oddelek za odrasle na Trgu Brolo 1 v Kopru, in sicer po veljavnem urniku: ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek od 09.00 do 19.00, v soboto pa od 08.00 do 13.00.

Ostali oddelki knjižnice (Oddelek za mlade bralce, Semedela, Markovec in Oddelek za domoznanstvo in kulturno dediščino) ostajajo do nadaljnjega zaprti.

V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje še ne bo mogoče prosto dostopati do knjižničnega gradiva. Do nadaljnjega ostajajo zaprte tudi vse čitalnice knjižnice. Gradivo si lahko izposodite po predhodnem naročilu po mailu ali telefonu oziroma knjižničarju neposredno v knjižnici.

Naročila knjižničnega gradiva sprejemjo ob delavnikih med 9. in 15. uro na telefonsko številko 05 66 32 605 ali preko spletne COBISS storitve Moja knjižnica, ki deluje 24 ur dnevno in vse dni v tednu. Po izvedenem naročilu boste prejeli sporočilo, da vas gradivo čaka v knjižnici.

Izposojo in vračilo knjižničnega gradiva bodo izvajali v avli Osrednje knjižnice Srečka Vilharja na Trgu Brolo 1 (glavni vhod). Ob tem naprošajo, da v avlo knjižnice vstopate posamično, vzdržujete predpisano varnostno razdaljo dveh metrov in se ravnate po navodilih zaposlenih ter v skladu s priporočili NIJZ za zajezitev širitve okužbe z koronavirusom Covid-19.

V času izrednih ukrepov je mogoče naročiti gradiva iz oddelka za odrasle, za mlade bralce in iz skladišča. Dostop do čitalniškega in domoznanskega gradiva ni možen.

V kratkem načrtujejo tudi vzpostavitev bibliobusne dejavnosti.

Možna je tudi izposoja knjižničnega gradiva z dostavo na dom. Gre za posebno storitev za ranljive skupine, ki je brezplačna, izvajajo pa jo na območju občin Ankaran in Koper, in sicer za občane, ki iz zdravstvenih ali drugih razlogov ne morejo do knjižnice. Vsak občan lahko na dom naroči do 3 knjige na mesec. Naročila sprejemajo vsak delavnik med 9. in 15. uro na telefonsko številko 05 6632 605, na dom pa jih bodo dostavljali vsak drugi teden v mesecu.