VRAČA SE V SLOVENSKO ISTRO: Prireditev Od vinarja do oljkarja odpira svoja vrata

Koper

Po dveh letih premora zaradi epidemije se danes vrača prireditev Od vinarja do oljkarja. Vinarji in oljkarji slovenske Istre bodo ponovno odprli svoja vrata in obiskovalcem ponudili vpogled v proizvodnjo vina in oljčnega olja. Obiskovalce bo pričakalo skupno 19 vinarjev in oljkarjev, ki bodo med 12. in 19. uro nudili degustacije istrskih dobrot.

Obiskovalcem bodo na voljo degustacije vin refoška, malvazije, rumenega muškata in cipra ter oljčna olja, izdelana iz oljke belice, liccina in maurina, so zapisali v Društvu vinogradnikov slovenske Istre.

V Mestni občini Koper bodo svoja vrata odprli Vinakoper, Posestvo Brič iz Šmarij, Vinska klet Iztok Plahuta, Ekološka kmetija Plahuta in Vilij Bržan iz Marezig, Ekološka kmetija Morgan, Vinska fontana Marezige, MonteMoro Organic Wines iz Kopra, Vina Bordon iz Dekanov, Kmetija Butul iz Manžana, Lisjak, Domačija Ražman iz Gračišča in Kmetija Prodan iz Kopra.

V Občini Izola na degustacije vina in olja vabijo Manzioli Wine Bar & Zaro Wines, Vina Markovič, Vina Korenika & Moškon ter Vinska klet Robi & Dorjano Korenika, v Občini Piran pa Domačija Knez in Vina Božič iz Strunjana ter Kmetija Mahnič iz Dragonje.

Prireditev Od vinarja do oljkarja je odlična priložnost za srečanje s pridelovalci vin in olja ter pokušino buteljk, ki jih vinarji hranijo za posebne priložnosti. Zaradi lažje organizacije je zaželeno, da se obiskovalci predhodno najavijo pri vinarjih in oljkarjih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija