VRAČA SE STYLO: Modna revija letos prinaša precej novosti

Koper

Zdaj že tradicionalna modna revija za mlade ustvarjalce Stylo, ki jo že peto leto pripravlja Center mladih Koper, bo letos virtualna. Prijave so odprte do 5. novembra.

V Centru mladih Koper so si že pred petimi leti zadali pomembno nalogo – prebuditi obalno modno sceno in vanjo aktivno vključiti mlade, kreativne posameznike ter jih spodbuditi, naj bodo pri tem čim bolj drzni in ustvarjalni. Prvi korak je bil priprava in objava natečaja za še neuveljavljene modne oblikovalce, ki je mladim kreativcem omogočil, da svoje zamisli in kreacije naposled predstavijo javnosti.

Hkrati je bil natečaj odlična priložnost za povezovanje, izmenjavo zamisli in izkušenj z drugimi modnimi oblikovalci, kot tudi pridobitev novih znanj s tega področja. Tako so iz leta v leto nastajale nove in nove kreacije, ki so pot do modnega sveta odprle številnim mladim modnim ustvarjalcem z različnih koncev Slovenije.

Letošnja, peta edicija modne revije Stylo bo zaradi zaščitnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom virtualna. Tema, ki bo letos povezovala misli mladih modnih oblikovalcev je 'nadnaravno'. O zmagovalcu letošnje sezone pa bo, poleg strokovne komisije, letos prvič odločalo tudi občinstvo.

Predstavitev kolekcij sodelujočih modnih ustvarjalcev bo namreč mogoče prek modnega videa spremljati prek spleta in družbenih omrežij od 15. decembra dalje, glasovanje pa bo potekalo sedem dni od objave.

Zmagovalec, ki bo izbran na podlagi glasov občinstva in ocen strokovne komisije, bo prejel nagrado v višini 2000 evrov bruto in možnost predstavitve v reviji Elle.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija