VPLIVNICA VSEM PRIDIGALA O VZGOJI: Zdaj pa je obsojena zaradi mučenja svojih otrok (VIDEO)

Svet

Vplivnica iz Utaha v ZDA, ki je na YouTubu delila nasvete o vzgoji otrok, je bila zaradi zlorabe otrok obsojena najvišjo možno kazen po zakonodaji v ameriški zvezni državi Utah.

42-letna Ruby Franke se je na sodišču v solzah opravičila, ko je izvedela svojo usodo. Pred tem je priznala krivdo stradanja in zlorabe svojih otrok. Njeni poslovni partnerki, 54-letni Jodi Hildebrandt, je sodišče dodelilo enako kazen. Sodnik jima je izrekel štiri kazni od enega do 15 let zapora. Koliko časa bosta odslužili, bo določila državna komisija za pogojne odpuste.

Državni tožilec Utaha Eric Clarke je na sodišču dejal, da sta Rubyjina dva otroka, takrat stara devet in 11 let, živela v okolju, podobnem koncentracijskem taborišču. "Otroci so bili redno prikrajšani za hrano, vodo, postelje za spanje in skoraj vse oblike zabave," je dodal Clarke.

Po izreku kazni je 42-letnica zajokala in se opravičila svojim otrokom. "Bila sem dezorientirana. Verjela sem, da je ta svet zloben kraj, poln nadzorujočih policistov, bolnišnic, ki povzročajo škodo, vladnih agencij, ki perejo možgane, verskih voditeljev, ki lažejo, moških, ki ne ščitijo, in otrok, ki potrebujejo zlorabo," je dejala Frankova.

Ženski sta bili aretirani avgusta 2023, potem ko je podhranjeni 12-letni sin Franke pobegnil skozi okno doma Hildebrandtove. Policisti so povedali, da je otrok nato stekel k sosedu in prosil za hrano in vodo. Policisti so dodali, da je 12-letnik imel raztrganine zaradi zvezovanja z vrvjo.

Aretacije so pomenile konec YouTube kariere Frankove, ki je imela več kot dva milijona naročnikov na kanalu '8 Passengers'. Njeni videi so prikazovali idilično družinsko življenje, vendar so dvomi glede njenih vzgojnih metod vzklili leta 2020, ko je eden od njenih sinov omenil, da je bil prisiljen sedem mesecev spati na sedežni vreči.

YouTube kanal je izgubljal priljubljenost in bil leta 2022 izbrisan, istega leta, ko se je Franke ločila od moža. Po aretaciji se je pojavila v videoposnetkih na spletni strani Hildebrandtove, 'ConneXions Classroom', medtem ko so bili njeni otroci izpostavljeni še hujšemu trpinčenju. To je vključevalo zvezovanje, pretepanje, brcanje in prisilo, da sredi poletja delajo na prostem brez hrane, vode in kreme za sončenje, kar je po policijskih poročilih povzročilo hude sončne opekline.

Hildebrandtova je priznala vpletenost v zlorabo otrok, medtem ko je Frankova zanikala kritike in se skušala izogniti odgovornosti. 

Hildebrandtova pa je med drugim Frankovo devetletno hčerko Frankove večkrat prisilila, da skoči v kaktus. Franke pa je svojim otrokom rekla, da so "zlobni in obsedeni" in da se morajo "pokesati".

Njen bivši mož je obsodil zlorabo otrok kot "grozljivo in nečloveško".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija