VOZNIK TOVORNJAKA VIJUGAL MED KOZINO IN KOPROM: Vozil pijan kot 'kanta', toliko je napihal!

Kronika

V ponedeljek ob 12.30 so koprski policisti dobili obvestilo, da po avtocesti od Kozine proti Kopru vijuga tovorno vozilo madžarskih registrskih tablic. Policisti so vozilo ustavili pred Koprom. 42-letnemu vozniku, državljanu Madžarske, so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,10 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Podan je bil obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. 

V ponedeljek dopoldan je nekdo v Portorožu iz parkiranega in odklenjenega kombija ukradel 4000 evrov gotovine. V Škocjanu pa je nekdo vlomil v hišo, pregledal in premetal prostore, zatem pa ukradel zlatnino

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper smo od ponedeljka od 6.00 do danes do 6.00 obravnavali enajst oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Med obravnavanimi osebami so bili štiri državljani Pakistana, štiri državljani Alžirije in po eden državljan Iraka, Afganistana in Malija. Vse osebe so obravnavali policisti Policijske postaje Ilirska Bistrica. Dve osebi sta zaprosili za mednarodno zaščito, vsi postopki še potekajo.

V zadnjih 24 urah intervenirali v 50 nujnih primerih

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 161 klicev. Obravnavali so sedem prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, ena oseba se je lažje poškodovala. S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine in en vlom ter kaznivo dejanje nasilja v družini. Intervenirali so zaradi kršenja  javnega  reda  in  miru  in  eni osebi  izrekli  ukrep  prepovedi približevanja. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  23 .10. 2019 ob  13: 59
Iz parkiranega odklenjenega kombija ukradel 4 jurje?
Povej kdaj bos naslednjic spet prisu!