VOZNICA V IZOLI VZVRATNO Z DVORIŠČA, NATO JE POČILO: Zaprla pot skuteristu, ta je padel in se lažje poškodoval

Kronika

V petek zvečer je v Jagodju 37-letna voznica zapeljala z dvorišča hiše vzvratno na ulico, ko je po ulici pripeljal 42-letni voznik skuterja. Ta se ni mogel izogniti avtomobilu, zato sta trčila. Skuterist je padel in se lažje poškodoval, zatem pa mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.78  mg/l alkohola. Voznici sledi ukrep zaradi nepravilnega premika vozila, 42-letniku pa obdolžilni predlog.

Fotografija je simbolična. 

V petek nekaj po 12. uri so policisti prejeli prijavo voznice, da je na cesti od Gračišča proti Kopru vanjo trčil voznik osebnega avtomobila, zatem pa odpeljal. Policisti so 67-letnega povzročitelja izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 19.40 so v Kopru 40-letniku, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli skuter, v soboto ob 1.30 pa so pri Izoli zasegli motorno kolo 39-letniku, ker je ravno tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Obema sledi obdolžilni predlog.

Na Krvavem potoku so v soboto popoldan 23-letnemu državljanu Hrvaške zasegli osebni avtomobil, ker je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v Rakitniku pa so zasegli osebni avtomobil 38-letnemu vozniku, ki je bil prav tako brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Oba sta si prislužila obdolžilni predlog.


Na Razdrtem je nekdo vlomil v parkirano vozilo, voznica pa je nato prejela obvestilo o dvigu denarja z njenega računa. Po preverjanju so ugotovili, da je nekdo z njeno bančno kartico večkrat poskušal dvigniti denar. Zadeva se še preiskuje. V  Portorožu je v soboto nekdo vlomil v poslovni prostor in iz blagajne ukradel gotovino.

V nedeljo ob 2.05 je v enem od koprskih lokalov pod vplivom aklohola razbijal in kričal 41-letni moški. Policisti so mu odredili pridržanje, zaradi povzročene škode pa si je prislužil še kazensko ovadbo

V Postojni je neznanec vlomil v elektro omarico v kleti stanovanjskega bloka in v vtičnico vstavil polnilec za mobilni telefon. Zadeva se še preverja.

V Kopru je nekdo iz poslovnega prostora ukradel manjši sef z gotovino, v vasi Klenik pri Pivki pa je neznanec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, a pri tem ni bil uspešen.

Policisti Policijske uprave Koper so sicer v zadnjem vikendu intervenirali v 150 nujnih  primerih in na številko 113 prejeli skupno 316 klicev. Obravnavali so 27 prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lažjimi poškodbami, zasegli so štiri vozila.

S področja kriminalitete so obravnavali šest vlomov in deset tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 13 intervencij. Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 114 nezakonitih prehodov državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  16 .01. 2023 ob  18: 16
-1
Vzvratno na glavno cesto ajajaj.